Teško postižeš preplanuli ten? Doznale smo nekoliko trikova koji će ti pomoći da brže potamniš

Ljeti najviše želimo postići zavidno preplanuli ten međutim zaboravljamo da se to postiže bez da oštećujemo svoju kožu, stoga ti donosimo nekoliko 'zdravijih' prijedloga

Teško postižeš preplanuli ten? Doznale smo nekoliko trikova koji će ti pomoći da brže potamniš

1. Prije izlaganja suncu napravi nježan piling

Ako ne uklanjaš mrtve stanice kože prije sunčanja osim što će se tvoja koža prije guliti, prije će i nestajati. Stoga, obavezno se posveti nježnom pilingu kože prije sunčanja!

2. Pripremi kožu izlaženjima na sunce

Bilo da je to sportska aktivnost, čitanje knjiga, vožnja biciklom, šetnja, razgovor s prijateljicama na kavi - odaberi sve to raditi na suncu. Zašto? Kako bi tvoja koža upila više vitamina D i kako bi ju pripremila za "intenzivnije" sunčanje.

3. Mudro odaberi zaštitni faktor za sunce

Ne želiš na sebe staviti kremu za sunčanje s previsokim SPF ili preniskim SPF. Ako je previsok, očito ćeš doći kući blijeda kao bijeli zid, ako je s druge strane zaštitni faktor prenizak, riskirat ćeš opekotine od sunca i izgled jastoga. Najbolje je da odabereš 'srednji' 30 SPF zaštitni faktor i posvetiš se bogatoj hidrataciji kože nakon sunčanja. 

Naravno, oprezno odaberi i vrijeme sunčanja!

4. Sunčaj se uz bazen ili more 

Snijeg, voda i pijesak su površine koje reflektiraju UV zračenje od sunca, čime se povećava izloženost UV zračenju i ubrzava preplanulost. Ako želiš dobiti brzi ten, lezi na plaži uz more ili uz bazen tijekom sunčanja.

5. Isprobaj kokosovo ulje!

Kažu da je kokosovo ulje tajna za lijep, taman ten. Nadalje, odličan je jer obnavlja vlagu koju sunce uzima iz tvoje kože. Budi ipak oprezna: ne smiješ ga stavljati na lice, pogotovo ako imaš problematičnu kožu!

6. Ne trljaj kožu nakon sunčanja 

Nakon što si razvila lijepi ten, poželjet ćeš da traje i da ne nestane prebrzo. Da bi se to dogodilo postoje dvije stvari koje trebaš učiniti: 1) Nemoj koristiti nikakve pilinga na koži, jer ćeš skinuti gornji sloj starih, preplanulih stanica kože, dovodeći nove "bijele" stanice kože na površinu i 2) Drži kožu hidratiziranom.