Smanji vidljivost ožiljaka i strija uz masažno gel-ulje

Ožiljci mogu uzrovati jak svrbež, povišenu osjetljivost, a mogu biti i vrlo bolni

Smanji vidljivost ožiljaka i strija uz masažno gel-ulje

Rezovi, opekline, kirurški ili estetski zahvati svake godine ostave tragove odnosno ožiljke na koži više od 100 milijuna ljudi  diljem svijeta. Naravno, neki od njih su jedva primjetni, ali nažalost ima i onih koji negativno utječu na kvalitetu života. Tako ožiljci mogu uzrovati jak svrbež, povišenu osjetljivost, a mogu biti i vrlo bolni. Mogu negativno utjecati na spavanje, a kada su vrlo vidljivi imaju snažan utjecaj na samopouzdanje. Više od 50% ljudi nije zadovoljno načinom na koji ožiljci utječu na njihov izgled , a stanje dodatno otežava činjenica da u slučaju ožiljaka ne vrijedi izreka da vrijeme liječi sve rane; baš naprotiv, situacija je često s vremenom još teža. 

Ili ipak nje? Nakon povrede automatski počinje prirodni proces obnove oštećene kože. Ovisno o dubini rane, ovaj proces može trajati i nekoliko mjeseci. Postoji nekoliko vrsta tragova koje ozljede ostavljaju na koži: deprimirani (utonuli) ožiljci, povišeni (hipertrofični) ožiljci i istegnuti ožiljkasti tragovi poznati kao strije. Rane zacjeljuju u tri faze (vaskularna i upalna, faza proliferacije i faza remodeliranja), a estetski oblik ožiljka i strija određuje se tijekom faze remodeliranja. Jedna od metoda aktivnoga djelovanja na ožiljak u toj fazi zacjeljivanja je masaža zatvorene rane, što je stručnjake Dermatoloških laboratorija A-DERMA ponukalo na razvoj Epitheliale A.H DUO MASSAGE masažnog gel-ulja. 

shimmer fallback

Epitheliale A.H DUO MASSAGE masažno gel-ulje sadrži Cicahyalumide® , patentirani kompleks sastavljen od tri komplementarne djelatne tvari koje potiču obnavljanje kože na svim razinama: 

  • dipepdid L-ALA-L-GLU (kombinacija dvije aminokiseline, L-alanin i L-glutamin) sprječava hiperpigmentacije
  • ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi smanjuje crvene tragove zahvaljujući umirujućim svojstvima
  • hijaluronska kiselina osigurava optimalnu hidraciju

Nakon nanošenja na zahvaćeno područje kožu najprije treba masirati kružnim pokretima sve dok se tekstura gela ne pretvori u ulje, nakon čega se primjenjuje masaža palpacijom i kotrljanjem. Masažu je potrebno provoditi najmanje dvije do tri minute dva puta dnevno.

Epitheliale A.H DUO MASSAGE masažno gel-ulje (40 ml) 128,99 kn Epitheliale A.H DUO ultra-obnavljajuća krema (40 ml/100 ml): 124,99 kn/182,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.