Nazivali su ih 'debeljucama'

Nevjerojatno, ali ove slavne žene su posramljivali zbog izgleda početkom 2000-ih

Vrijednost žene nije njezino tijelo i broj koji pokazuje kućna vaga, a sve do nedavno žene su bile omalovažavane upravo zbog kilograma i oblika tijela

profimedia-0094200169.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ako si već dulje vrijeme odrasla žena onda se sigurno sjećaš kako su ženama rugali i posramljivali ih zbog kilograma ili oblika prije dvadesetak godina? Mediji, posebno tabloidi, bili su prepuni vijesti o poznatim ženama koje imaju celulit ili višak kilograma, čak i ako se radilo o vrlo mladim djevojkama? Američki show "Next Top Model" nazivao je žene pretilima ako su nosile konfekcijski broj 40, a plus size su bile žene koje nose veličinu M. Ako ti je sve ovo poznato onda si vjerojatno odrastala u ranim 2000-im.

Image
Lica bez maske

Koga briga za pravila, ove zvijezde ponosno su prošetale crvenim tepisima bez šminke

Srećom, danas svijet izgleda drugačije i žene ne dopuštaju više da im se određuje "vrijednost" prema fizičkom izgledu, a posramljivanje žena zbog izgleda više se ne smatra primjerenim. Broj kilograma, sijeda kosa ili bilo što drugo nisu razlog da se žene ne osjećaju lijepo i budu zanosne i seksipilne na crvenom tepihu ili u svakodnevici.

Velike zvijezde se također pokazale da su preživjele teške dane i da su došla drugačija vremena. No uvijek je dobro prisjetiti se i nekih stvari kojima se ne smijemo vratiti, a društvene mreže podsjećaju na njih. Ružne riječi pratile su mnoge fotografije u tom vremenu. Najviše su žene opisivali kao debele, a nešto rjeđe kao premršave. Ovo su samo neke od njih:

POGLEDAJ VIDEO: Psihologinja objasnila od čega se sastoji sreća i kako ćemo se osjećati bolje

Jessica Simpson

Uz ovu fotografiju Jessice Simpson iz 2008. godine tabloidi su pisali riječi poput "jumbo Jessica". No danas kada gledamo fotografiju vidimo samo lijepu ženu.

Jennifer Lopez

Glumica, pjevačica, plesačica, poslovna žena - Jennifer Lopez je tijekom svoje karijere dokazala da sve može. Danas je na vrhu svijeta zabave, a tada su je opisivali kao "ženu s najvećom stražnjicom".

Kate Winslet

Film "Titanic" jedan je od najvećih filmova svih vremena, ali mlada Kate Winslet osjetila je kako svijet može biti okrutan. Nakon izlaska filma 1997. obožavatelji su je ismijavali zbog viška kilograma. Dva desetljeća kasnije rekla je to bilo na "granici zlostavljanja i da su ljudi bili zli".

Paris Hilton i Nicole Richie

Ove dvije djevojke tada su bile vrlo cool i popularne. No mediji su ih tada nazivali "debelima" iako su obje bile sasvim normalne težine.

Britney Spears

Pjevačica Britney Spears je nakon ove izvedbe 2007. godine nazivana "debelom" i svi su joj se rugali zbog viška kilograma.