Slavne ljepotice otkrile u čemu je tajna savršene kože

10 poznatih dama otkrilo je svoje savjete i beauty trikove za lijepu kožu

Slavne ljepotice otkrile u čemu je tajna savršene kože

Prva stvar koju uvijek primjećujemo kod većine poznatih dama je njihova koža. Iako je činjenica da one u svojoj skincare rutini uglavnom koriste skupocjene kozmetičke preparate koji im pomažu održati kožu sjajnom i mladolikom, ipak je način na koji se odnosimo prema svojoj koži, izvana i iznutra, najbitniji.

Slavne ljepotice sa lijepom kožom odlučile su podijeliti koje su najvažnije stvari kad je u pitanju njega koža, a otkrile su i nekoliko odličnih beauty trikova i savjeta.


Foto: Instagram

Christie Brinkley: Eksfolijacija je 'fontana mladosti'

Christie Brinkley, poznata manekenka koja je tijekom 80-ih i 90-ih bila jedna od najpoznatijih modela, i danas izgleda odlično unatoč tome što je već u šezdestima. Tvrdi kako je za izgled njezine kože zaslužna svakodnevna eksfolijacija lica, a pritom koristi nježni piling.

Lea Michele: Kvalitetan san i hidratacija za sjaj kože

Lijepa glumica Lea Michele kaže kako su kvalitetan san te dovoljan unos tekućine odnosno vode najbitniji za lijepu i zdravu kožu. Iako zvuči kao klišej, odmor i hidratacija mogu učiniti veliku razliku kad su u pitanju tekstura i boja kože, zaključuje holivudska glumica.


Olivia Culpo: Zdrava prehrana je spas za kožu sklonu aknama

Američka manekenka Olivia Culpo zalaže se za holistički pristup i smatra kako je ono što unosimo u organizam jednako tako bitno kao i ono što na kožu stavljamo izvana. Kod kože sklone aknama vrlo je bitna prehrana. Glumica preporuča više zelenog povrća, a manje mliječnih proizvoda i šećera. Tvrdi kako je njoj samoj upravo promjena prehrane pomogla kod borbe s aknama.

Cate Blanchett: Masaža lica vrlo je bitna

"Sve što će pomoći kod uklanjanja stresa dati će sjaj - izvana i iznutra. To je broj jedan, a ja sam veliki fan masaže", otkrila je glumica Cate Blanchett.

Leona Lewis: Vrlo je važno obratiti pažnju na sastojke kozmetičkih proizvoda

Pjevačica Leona Lewis kaže kako njezini najvažniji proizvodi za njegu lica dolaze iz mamine kuhinje koja se bavi biljkama pa joj ona sama radi prirodne kreme i ulja. Upravo je nanošenje ulja na lice ključno za zdravu i lijepu kožu, a to me naučila moja baka, otkrila je pjevačica.


Jessica Hart: Koži ponekad trebaju promjene

Jessica Hart smatra kako nije dobro neprestano koristiti jedne te iste proizvode već ih povremeno treba promijeniti, ovisno o tome kako koža reagira. Prilikom ljeta Jessica koristi Dr.Haschka Ružinu dnevnu kremu u light varijanti, a tijekom zime na kožu stavlja malo teže kreme poput La Mer Creme de la Mer.

Priyanka Chopra: Za blistavu kožu zaviri u svoj hladnjak

Najbolji su DIY proizvodi koje sami napravimo od sastojaka koje imamo kod kuće, poput prirodnih maski za lice od jogurta, zobi i kurkume, otkrila je lijepa indijska glumica Priyanka Chopra.

Erin Heatherton: Minimalizam je najbolje rješenje

Korištenje prevelikog broja kozmetičkih proizvoda može iritirati kožu. Ponekad treba koristiti samo osnovne proizvode kako bi se koža odmorila. Kada osjeti da joj je koža preopterećena, američka manekenka umiva se samo toplom vodom. Osim toga, jede puno hrane bogate vitaminom A i to joj pomaže da svoju kožu održava čistom.

Olivia Palermo: Važno je imati rutinu i pridržavati se osnovnih koraka

"Kloniti se sunca, piti puno vode i pronaći kremu koja će najbolje odgovarati potrebama vaše kože. I jesti puno bobičastog voća koje obiluje antioksidantima", glavni su savjeti američke poduzetnice Olivia Palermo.

Sofia Vergara: S kožom ponekad treba eksperimentirati

Ponekad treba istraživati svijet kozmetičkih preparata ne biste li pronašli onaj koji će najbolje odgovarati potrebama vaše kože. Ja volim sve isprobavati i pritom se trudim brinuti o sebi koliko god mogu, kazala je lijepa kolumbijska glumica.