BEZ BOTOKSA

'Starenje je privilegija': Slavne žene koje ponosno ističu svoje godine

Izgledati lijepo i dobro kako godine prolaze ne znači da se treba boriti protiv vremena. Nego da treba prihvatiti promjene koje se događaju s tijelom i otkriti nove stvari koje donosi život

profimedia-0723092928.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sve više slavnih žena govori o starenju odnosno o tome koliko je važno prigrliti godine i sve ono što donose, a daruju puno lijepih stvari. Zvijezde poput Jane Seymour i Andie MacDowell vrlo otvoreno govore o onome što prolaze, ali i što su im donijele godine. Sijeda kosa je također znak ženstvenosti, fileri nisu obvezni, a kasnije faze života mogu donijeti uspjeh. Nisu ljepota i uspjeh rezervirani samo za mladost.

Image
Važno gorivo

Hrana za mozak: Najvažniji nutrijenti za bolje pamćenje (i sporije starenje)

Upravo zato donosimo zanimljive izjave slavnih dama koje i dalje očaravaju publiku, stvaraju, pronalaze nove ciljeve u životu, puno se smiju te i dalje objavljuju svoje fotografije na društvenim mrežama, ali bez filtera. Mnogi od njih smatraju da su bore pokazatelj bogatog života i svega onoga što su naučile u životu. Druge naglašavaju da su samopouzdanije i da je najvažnije da budu zdrave. Sve lijepe, ali i jako mudre poruke o starenju slavnih dama možeš pročitati u nastavku.

Christy Turlington (54)

"Svi se bore protiv starenja, ali ne želim izgledati mlađa nego što jesam. Lice je karta našeg života; bolje je kada ima više toga", izjavila je Christy Turlington za Elle.

Sharon Stone (65)

Slavna glumica objasnila je da je vrlo rano odlučila da se neće bojati starenja. "Shvatila sam da želim biti poput Europljanki koje su s godinama još ljepše i razumiju da su žene ljepše od djevojaka jer imaju znanje", izjavila je Sharona za Allure.

Viola Davis (57)

Viola Davis izjavila je za Bustle da koristi kreme i različite beauty proizvode za svoju kožu, ali i da potpuno prihvaća svoje godine jer je to ona. "Ne mislim da je važnije ono što se vidi izvana", dodala je.

Julianne Moore (62)

Glumica je izjavila da bi voljela da nestane termin "žene u određenim godinama". "Kada se izgovori ovakvo nešto zvuči kao da su godine toliko loše da ih se čak ne treba spominjati. No ja ne mislim da je to istina", rekla je za Harper’s Bazaar.

Jane Seymour (72)

"U skladu sam sa svojim godinama. Ne pretvaram se da to nisu moje godine, jedino želim izgledati najzdravije što mogu", izjavila je Seymour za Prevention.

Kate Winslet (47)

Slavnu Britanku ne zabrinjava starenje jer je njezin život čak i puno bolji kako stari. "Starenje je do sada bilo stvarno zabavno i puno promjena. Osim toga osjećam da sam samopouzdanija", izjavila je za The Hollywood Reporter.

Cameron Diaz (50)

Glumica je za Goop objasnila što posebno voli kod starenja. "Ljudima oko sebe mogu ponuditi mudrost koja sam stekla kroz prethodna iskustva i radujem se godinama koje dolaze."

Jamie Lee Curtis (64)

"Riječ koja se koristi 'anti-aging' (protiv starenja) mora se izbaciti. Ja sam za starenje. Želim stariti inteligentno, graciozno, dostojanstveno i poletno", izjavila je Curtis za Radically Reframing Aging Summit.

Drew Barrymore (48)

Glumica i voditeljica govorila je kako želi prirodno starjeti. Osim toga, odlučna je u tome da svojim kćerima objasni i pokaže kako je starenje luksuz. "Ostarjet ćemo svi ako budemo imali sreće. Samo želim da budu u miru s onim što jesu, a ne kako izgledaju", izjavila je za New Beauty.

Andie MacDowell (65)

Model i glumica Andie McDowell izjavila je za W Magazine da bi voljela demistificirati mit o ljepoti - samo mladi ljudi mogu biti lijepi. "Godine nisu ništa loše i ne trebamo juriti za mladošću. Svi bismo trebali prigrliti svaki trenutak svog života", izjavila je Andie McDowell koja posljednjih godina očarava glamuroznim izdanjima na crvenom tepihu.

POGLEDAJ VIDEO: KOLIKO ČESTO TREBA KONTROLIRATI MADEŽE?