Za prekrasan pogled

Kako našminkati oči ako nosiš naočale? Imamo nekoliko savjeta

Nosiš naočale i pitaš se kako našminkati oči, a da pritom izgledaju naglašeno i efektno? Skupile smo nekoliko savjeta

naocale.jpg
Foto: Unsplash

Neke žene jednostavno nisu blagoslovljene dobrim vidom pa im je nošenje naočala neizbježno za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. U današnje vrijeme, s toliko različitih modela naočala, one mogu izgledati toliko šik i pristajati baš svakome da su postale pravi modni dodatak i sada, čak i oni koji ih ne trebaju nositi, ponekad ih požele staviti.

Image
Make up tips and tricks

Savjeti za žene iznad 40.: Kako izbjeći greške u šminkanju?

Iako naočale sjajno izgledaju, mnoge žene koje ih nose bore se s jednom stvari - a to je šminkanje očiju. Osim ako ne nosiš leće, naočale će prikriti sav taj trud koji si uložila u savršen make up look na očima, pa si brojne žene postavljaju pitanje - kako izgleda savršen make up look pogodan za nošenje naočala? Srećom, brojni stručnjaci imaju savjete koji će ti pomoći, a za Marie Claire svoje su savjete podijelili vizažisti Pablo Rodriguez i Janice Daoud.

Odaberi prave okvire za svoj make up look

Odličan savjet za sveukupni stil - oblik naočala ne bi se trebao sukobljavati s tvojim stilom. "Kada odlučuješ o mogućnostima šminkanja očiju ako nosiš naočale, vrlo je ključno uzeti u obzir stil okvira koji nosiš", kaže Rodriguez. "Izgled šminke očiju trebao bi se slagati s cjelokupnim izgledom, uključujući kosu, boju usana i odjeću koju nosiš."

To znači da bi, primjerice, cat-eye look inspiriran šezdesetima mogao najbolje izgledati u kombinaciji s retro naočalama, za razliku od okvira u stilu Harryja Pottera. Osim toga, ovisno o stilu naočala za koji se odlučiš, tvoje oči mogu biti izražajnije ili manje izražajne, što će promijeniti tvoj cjelokupni izgled očiju.

shimmer fallback

Naglasi svoje oči šminkom

Budući da naočale mogu zakloniti tvoje oči, važno ih je naglasiti i vratiti im neku definiciju. Daoud preporučuje izgled usredotočen na olovku za oči i kaže: "Neka sjenilo bude suptilno i umjesto toga se usredotoči na olovku za oči. Dodavanje olovke u boji na liniju tvojih trepavica naglašava tvoje oči, a smokey eyeliner daje definiciju tvojim očima."

Za Rodrigueza, najbolji način da to učiniš je da smanjiš broj proizvoda koje koristiš: "Manje je definitivno više", kaže on. "Nemoj koristiti previše različitih boja sjenila, održavaj trepavice čistima i definiranima, nanesi olovku za oči izvan linije trepavica, a ne na rub oka."

shimmer fallback

Zamijeni maskaru za povećanje volumena onom koja produljuje trepavice i usredotoči se na isticanje područja poput kapaka i linije trepavica kako bi svoj prirodni izgled učinila malo jačim. A ako imaš još jednu brigu da ti maskara dođe na stakla naočala, Daoud ima trik za to. "Preporučujem korištenje uvijača za trepavice - on ne samo da podiže trepavice i otvara oči, već i sprječava da trepavice udaraju u stakla naočala, a to je ključno."

Odaberi svjetlije nijanse šminke za oči

Ako je tvoj omiljeni look tamni smokey eye, možda je vrijeme da isprobaš nešto drugačije. "Naočale imaju tendenciju stvaranja sjena u području oko očiju", ističe Rodriguez. "Dakle, ne želiš učiniti da oči izgledaju tamnije."

To ne znači da možeš koristiti samo boje koje odgovaraju tvom tonu kože. Umjesto da odabereš tamnoplavu, isprobaj svijetloplavu. Za neutralnije tonove, pastelne, ružičaste i svjetlucave dobro djeluju kako bi posvijetlile oči, a istovremeno tvojim očima daju dramatičan look.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.