Pitaš se kako stilizirati kratki bob i učiniti ga posebnim? Imamo rješenja

Kratki francuski bob dužine do brade jedna je od bezvremenskih frizura, no znaš li kako da ju stiliziraš da svakog dana izgleda posebno

Pitaš se kako stilizirati kratki bob i učiniti ga posebnim? Imamo rješenja

Već niz godina svjedočimo stalnoj popularnosti dugog boba, iliti loba. Voluminozan, s valovima ili posve ravan - dugi bob definitivno je frizura koja je obilježila 2010-e. No, samo je jedna frizura više bezvremenska od loba, a to je naravno klasični francuski bob do brade. Ova ženstvena, jednostavna frizura popularna je sve od 1920-ih godina, a do danas je prošla mnoga razdoblja različitog stiliziranja i uvijek se vraća u nekom novom, inovativnom formatu. 

Image

Kosi bob – hit frizura za jesen 2017.

Ove godine i u modnom i u beauty svijetu naglasak je stavljen na praktičnost i udobnost, pa je u trendu i kraća kosa koja ne zahtijeva dugotrajna pranja, sušenja i oblikovanja kose. Zato se kratki bob ponovno istaknuo kao 'it' frizura za jesen. Kratki bob je savršeni odabir za frizuru koja uz minimalno truda izgleda odlično. Neovisno o tome sviđa li ti se više bob koji je posve gladak ili pak onaj razbarušen, sa preciznim, ravnim vrhovima ili pak onaj sa "shaggy cut" slojevima koji mu daju volumen, sigurne smo da ćeš pronaći look koji ti najbolje odgovara. 


Jedna od dama koja nas inspirira kada je riječ o kratkom bobu definitivno je blogerica Emma Hill koja je proteklih godina nosila sve od loba, duge kose, pa do kratkog boba. Na njezinom smo Instagramu tako pronašle frizersku inspiraciju za sve načine na koje možeš stilizirati bob za čas posla. Za bilo koju od ovih frizura potrebni su ti samo - pegla, velika četka za feniranje, figaro ili neki drugi uvijači te njegujući sprej za zaštitu kose od visoke temperature. Uz deset minuta posvećenosti, malo vještine i inspiracije s društvenih mreža, neka i tvoj bob ove sezone zablista.

U nastavku potraži inaspiraciju za tipove stiliziranja kratkog boba. 

Nježni valovi

Nježni razbarušeni valovi su uvijek u trendu, a posebno efektno izgledaju na kraćoj kosi. Kratkom bobu će dati dozu nježnosti i ženstvenosti, a lako ih je stvoriti s uvijačem za kosu te nježnim raščešljavanjem valova kako ne bi izgledali prekrupno i kruto. 

Glatki, ravni bob

Najjednostavnija opcija za kratku bob frizuru uvijek je da ju pustimo onakvom kakva ona po svom rezu i jest - glatka i ravna. Jednostavno isfeniraj kosu na ravno ili ju dodatno peglom za kosu izravnaj, dodaj joj sjaja s nekim od njegujućih sprejeva te ju raspodijeli na sredini glave, tj. imaj pravilan razdjeljak i spremna si za izlazak iz kuće. Ovaj tip boba elegantan je i profinjen te stilski nešto stroži od drugih opcija. 

Kosa isfenirana prema unutra

Bob se na jednostavan način može stilizirati i tako da se vrhovi kose isfeniraju prema unutra, tj. prema licu, što će cijeloj kosi dati dodatan volumen i puninu. Ovo je također jedna od jednostavnijih opcija za stiliziranje jer zahtijeva samo četku i fen, a gotova je za par minuta. Učvrsti ju sprejom za kosu i zadržat će formu cijeli dan. 

"Bad hair day" opcija

Kada želiš zaboraviti na feniranje, peglanje i uvijanje i uopće ti se ne bavi tvojim kratkim bobom, najjedonostavniji trik je prekriti vrh glave slatkom kapom ili beretkom koja će u trenu tvoju lošu, neodržavanu kosu transformirati u chic frizuricu francuskog štiha. Tako i Emma Hill svoj kratki bob stilizira s beretkama, a trezultat je očaravajuć.