Ova eterična ulja možeš dodati u svoju kupku, a pomažu kod brojnih tegoba

Pojedina eterična ulja potiču i raspoloženje te koncentraciju, a neka od njih dobro djeluju na kožu pa su odličan izbor za kupku

Ova eterična ulja možeš dodati u svoju kupku, a pomažu kod brojnih tegoba

Ovih nam je dana relaksacija prijeko potrebna, a opuštajuća kupka odličan je tretman koji će nam pomoći da se opustimo i da zaboravimo na sve negativne vijesti kojima smo trenuno okruženi.

Želiš li u svom domu kreirati mali kućni spa, onda je kupka od eteričnih ulja dobar izbor koji će ti pružiti cjeloviti aromaterapijski tretman.

Blagotvorno djelovanje eteričnih ulja svima nam je dobro poznato, a osim što prekrasno mirišu te imaju opuštajuće djelovanje, pojedina eterična ulja pomažu i kod drugih zdravstvenih tegoba te mogu služiti kao podrška emocijama, imunitetu, itd. Smanjuju stres i pomažu kod sezonskih alergija.

Pojedina eterična ulja potiču i raspoloženje te koncentraciju, a neka od njih dobro djeluju na kožu pa su odličan izbor za kupku. Kod kupnje eteričnih ulja biraj samo od sto posto čista i prirodna te od provjerenih proizvođača.

Ako se pitaš koja su eterična ulja najbolja za kupku, pogledaj neke od naših prijedloga u nastavku.


Foto: Unsplash


Za opuštanje


Nadaleko su poznati relaksirajući učinci lavande pa je upravo ona odlična za kupku jer ima smirujuće i opuštajuće djelovanje. Eterično ulje lavande također poboljšava i cirkulaciju i savršen je izbor za kupku nakon dugog i napornog radnog dana.


shimmer fallback

Za ublažavanje bolova


Copaiba je ulje koje se dobiva od posebnog drveta koje raste u Južnoj Americi. Sjajno je za kožu, ima ugodan miris i smiruje um. Pojedine studije su pokazale da može imati i antiupalna te antimikrobna svojstva, a može čak i ublažiti bolove kod osoba koje boluju od artritisa.


shimmer fallback

Za upaljene mišiće

Ulje tamjana ima drvenastu aromu i mnogi ga vole jer je odlično ulje za opuštanje, a također ima i antiupalna svojstva. Može ulbažiti bolove kod upaljenih mišića, a osim toga sjajno djeluje i na kožu te ju čini mekom i podatnom.


Za suhu kožu

Ako imaš problema sa suhom i upaljenom kožom te svrbežom, pomoći će ti ulje eukaliptusa. Ovo je ulje je zaista malo čudo jer ima višestruke koristi za ljudsko zdravlje, a osim što blagotvorno djeluje na kožu, također pomaže i kod problema s dišnim sustavom. Ublažava simptome kod prehlade, upale i sprečava nastanak novih infekcija. Hidratizira suhu kožu i umiruje svrbež.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.