NAJNOVIJI TRENDOVI

Kakve ćemo manikure nositi ove godine? Od vibrantne plave do životinjskog uzorka

Što se tiče manikura, u 2024. rado ćemo nositi nježne nijanse, životinjske uzorke, ali i vibrantnu plavu. Pogledaj ove sjajne ideje!

profimedia-0511100306.jpg
Foto: Profimedia.hr

Puno je žena bilo na manikuri ususret dočeku Nove godine je sada savršen trenutak za obnavljanje laka ili gela. Nakon sezone šljokica možda tražiš nešto drugačije, a i poznato je da nam svaka godina nosi nove trendove u svijetu manikure.

Image
ŠTO RAZIGRANIJE, TO BOLJE

Tražiš inspiraciju? U trendu su francuske manikure u razigranoj varijanti

U posdljednje su vrijeme izuzetno traženi nježni – takozvani 'soap' nokti – koji izgledaju kao da si ih oprala najboljim šamponom. Blijedo roza ili bijela sjajna je tražiš li minimalističku manikuru.

Prema stručnjacima, upravo će nježne nijanse biti izuzetno popularne ove godine, a sve više žena okreće se kratkim manikurama. Moramo se složiti da je to odlično jer su kratki nokti lagani za održavanje i praktični su. Dakako, crvena ne izlazi iz mode, a portal People piše da će se u 2024. tražiti jarko crvena (najčešće na kratkim noktima), ali i bordo.

No, koji će još trendovi u manikuri dominirati sljedećih mjeseci? I hoćemo li voljeti jarke boje? Apsolutno hoćemo, posebno na ljeto. Evo popisa najnovijih trendova.

Raznobojni nokti

S jedne strane, birat ćemo nježne nijanse, no to ne znači da jarke boje idu u zaborav. Popularne će biti manikure u kričavim bojama, a u trendu su i nokti u raznim bojama. Za to, doduše, moraš biti raspoložena i otkačena, no u 2024. zaista nije uvjet da 10 noktiju bude u istoj boji.

Teksturirani nokti

Portal People predviđa popularnost razigranog 3D izgleda i specijalnih efekata na noktima. Da bi postigla takav efekt, prepusti se rukama stručnjakinje za nokte ili prouči 3D gel tubu i/ili gel za oblikovanja. Kao što vidiš na Instagram idejama niže, svaki nokat izgleda jedinstveno.

Retro plava

Ne voliš nude? Nema veze jer 2024. godina je plave u svim nijansama. Znamo da se plava vjerojatno najčešće nosi ljeti kad se biraju ležerne odjevne kombinacije u bojama, no mi mislimo da se jarko plava spaja i sa zimskim vremenom. Dodatan plus je poigraš li se motivima i uzorcima.

Kromirani nokti

Metalik boje bile su među najtraženijima prošle godine, a taj se trend pretočio i u svijet manikura. U 2024. voljet ćemo metalik izgled u hladnim bojama. Kromirani izgled možeš postići i s, na primjer, bordo, no ovaj je Reels prava zimska inspiracija.

Zvijezde na noktima

Od uzoraka, nosit će se zvijezde i zvjezdice. Savršen je to dodatak nježnim manikurama, no zvjezdice bi se mogle sjajno spojiti i s efektnom crnom. To je doduše za malo hrabrije.

Životinjski printovi

Manikure sa životinjskim printom popularne su već nekoliko godina, a portal People predviđa da će se to i nastaviti. Dobra je stvar što se zebra ili leopard uzorak na jednom noktu spaja s jednobojnim lakom na ostatku ruke. Dakle, životinjski uzorak nikako nije dosadan. Evo nekoliko ideja!

Aura nokti

I za kraj – jedan trend koji najbolje opisuju fotografije. Poigravanje s svijetlijim i tamnijim dijelovima razbija monotoniju i jedva čekamo isprobati aura nokte.

POGLEDAJ VIDEO: ISPROBAJ JOGILATES