Napravi sama: Maske za lice od zelenog čaja koje će tvoju kožu učiniti blistavom u samo nekoliko minuta

Zeleni čaj već je godinama ključni sastojak rutine njege lica u brojnim kineskim domovima, a tvoju kožu može itekako transformirati

Napravi sama: Maske za lice od zelenog čaja koje će tvoju kožu učiniti blistavom u samo nekoliko minuta

Ako si ikada bila na dijeti, znaš koje su sve koristi zelenog čaja za tvoj organizam. A ako voliš zeleni čaj, onda zasigurno znaš da on ne djeluje samo na tvoj organizam i tvoje tijelo, već čini čuda i za tvoju kožu.

Kinezi zeleni čaj već stoljećima koriste u svojoj rutini njege kože - on se bori sa znakovima starenja dok istodobno prodire u kožu, koja upija sve njegove blagodati. Ima antioksidacijska, protuupalna i antimikrobna svojstva, a odličan je i u liječenju akni i tretiranju masne kože. 

Image

Ovaj sastojak čini čuda za tvoju kožu i pomlađuje je, a vrlo vjerojatno ga već imaš kod kuće

Dakle, zeleni čaj nije samo za pijenje, a tvoja će ti koža biti zahvalna uvrstiš li ga u svoju rutinu njege kože. Zeleni čaj kao tonik odličan je izbor, ali jednostavne maske za lice od zelenog čaja pravi su pogodak za svaki tip kože. 

Mi ti donosimo dvije koje možeš napraviti kod kuće - jedna je maska od svijetložute gline i zelenog čaja, a druga od meda i zelenog čaja, a priprema ne može biti jednostavnija. 


Maska od svijetložute gline i zelenog čajaPriprema i korištenje:

Sastojke pomiješaj u zdjeli i miješaj dok ne dobiješ glatku pastu. Nanesi na lice i ostavi da odstoji 15 minuta. Kada se pasta osuši na licu, lice isperi hladnom vodom i osuši ručnikom. 

Multani mitti uklanja mrtve stanice kože iz pora kako bi zeleni čaj mogao što bolje djelovati, a ostavlja i čistu podlogu te apsorbira sav višak ulja. Ovu masku za lice možeš koristiti dva puta tjedno.

Trebat će ti:

  • 2 žlice svijetložute gline, poznatije kao Fullerova zemlja ili Multani Mitti
  • 3-4 žlice zelenog čaja
Image

(Foto: Pexels)

Maska od meda i zelenog čajaPriprema i korištenje:

Sastojke pomiješaj u zdjeli, nanesi na lice i ostavi da djeluje desetak minuta, a na lice ju možeš nanijeti masirajućim pokretima. Lice isperi hladnom vodom, a preostali zeleni čaj nanesi na lice kao tonik.

Ova hidratantna maska savršena je za suhu kožu, a med kao prirodni ovlaživač idealan je sastojak koji se može uključiti u svaku rutinu njege kože. U kombinaciji sa zelenim čajem, ova će maska tvoju kožu učiniti mekom, podatnom i blistavom.

Trebat će ti:

  • žlica meda
  • 2 žlice zelenog čaja
Image

(Foto: Pexels)