Najstabilniji vitamin C za regeneraciju kože ljeti

Vidljiva obnova i luminiziranje kože ljeti uz Dermalogica BioLumin-C

Najstabilniji vitamin C za regeneraciju kože ljeti

Ljeti koža znojenjem doživljava značajan gubitak vode i u kombinaciji s izlaganjem suncu mikrooštećenja koja znatno utječu na njeno stanjivanje zbog gubitka kolagena. Korištenje vitamina C za njegu kože dosad ljeti nije bilo preporučljivo jer preparati koji su dostupni na tržištu ne sadrže dovoljno stabilne oblike tog vitamina te mogu prouzročiti iritacije i štetu. Dermalogica BioLumin C serum za regeneraciju i  luminiziranje kože učinkovit je i ljeti zbog svoje superiorne bioraspoloživosti i visoke stabilnosti, te je prikladan za njegu kože oko očiju.

Vitamin C ili askorbinska kiselina moćan je antioksidans koji neutralizira djelovanje slobodnih radikala. U kozmetičkoj industriji poznat je kao neizmjerno važan sastojak za njegu oštećene kože kojoj vraća  lijep, zdrav i mladenački izgled. Za razliku od krema novi antiage serumi djeluju preventivno i snažnije obnavljaju oštećenja kože uzrokovana oksidativnim stresom.

No, postoji velika razlika u proizvodima, koja naizgled nije toliko važna. Mnogi aktualni preparati ne sadrže dovoljno stabilne oblike vitamina C koji ne mogu osigurati učinkovitu zaštitu iako sadrže visoke koncentracije tog vitamina.Preparati bez visokostabilnog oblika vitamina C mogu uzrokovati iritacije kože te ih se ne preporuča koristiti ljeti jer ne prodiru dovoljno duboko u dermis. Tada veliki dio vitamina oksidira na putu do dermisa i gubi svoja svojstva te u kombinaciji s prirodnim znojenjem kože lica može izazvati nepoželjne reakcije.

Dvije su ključne karakteristike na koje morate obratiti pažnju ukoliko želite osigurati kvalitetnu njegu kože ljeti vitaminom C: stabilnost i bioraspoloživost.

Stabilnost.

Vitamin C jedan je od najmoćnijih antioksidansa – pravi “stroj” za njegu kože. No mora biti stabilan u proizvodu da bi ostao aktivan! Tradicionalni oblici vitamina C lako oksidiraju izlaganjem zraku, svjetlosti, toplini ili vodi, što im znatno umanjuje učinkovitost.

Image


Bioraspoloživost.

Kako bi neutralizirao slobodne radikale, učvrstio i posvijetlio kožu, vitamin C mora dospjeti gdje je najpotrebnije - duboko u dermis. Ovo je svojstvo poznato kao bioraspoloživost i najveći je izazov u tretiranju kože vitaminom C.

Revolucionarni Dermalogica BioLumin-C serum za regenraciju kože ljeti

Dermalogica BioLumin-C serum sadrži revolucionarnu formulu napravljenu najnovijim raspoloživim tehnologijama te sa svojom visokom stabilnosti i bioraspoloživostiluminizira kožu iznutra te aktivno potiče njenu regeneraciju.

BioLumin-C serum kombinira visokostabilne derivate vitamina C s naprednom biotehnologijom koja omogućuje da aktivne supstance dopru u stanice i zaustave kemijske reakcije koje potiču ubrzano starenje. BioLumin-C čini mnogo više od posvjetljivanja tena i brisanja bora; koncentrirane uljne kapi penetriraju duboko u kožu, jačaju njezinu obrambenu funkciju, učvršćuju je, hidratiziraju, vraćaju blistavost - kao da je obasjavaju iznutra.

To je visokoaktivni serum čiji je kompleks usklađen s prirodnim obrambenim mehanizmom kože – čini je svjetlijom jer je eksfolira i smanjuje hiperpigmentaciju, naočigled čvršćom smanjujući pritom izražajnost finih linija i bora, te blistavijom sprečavajući i popravljajući štetu od slobodnih radikala. Zbog svojih svojstava posebno je prikladan i za korištenje na koži oko očiju.

Image


Aktivni sastojci i dobrobiti

Askorbilmetilsilanolpektinat sprečava oksidativni stres i ujednačava boju kože. Aminopropilaskorbil fosfat - jedan od najstabilnijih oblika vitamina C: pomaže učvrstiti kožu te ublažava fine linije i bore. Palmitoiltripeptid-5  potiče sintezu kolagena i smanjuje izražajnost dehidracijskih linija i dubokih bora. Mliječna kiselina potiče ljuštenje odumrlih stanica i apsorpciju aktivnih sastojaka pa je koža svjetlija i zaglađenija. Ekstrakt cvijeta japanskog bagrema bogat izvor polifenola koji koži pružaju antioksidativnu zaštitu. Ulje chia sjemenki obiljem antioksidansa osigurava hidrataciju i jača dermalnu barijeru.


Dobrodošli u Dermalogica obitelj!

Više informacija o ovom proizvodu pronađite na www.dermalogica.hr i www.dermacare.hr