Najbolji trikovi za pravilno nanošenje korektora

Uz ove će savjete tvoj ten izgledati savršeno

Najbolji trikovi za pravilno nanošenje korektora

Ono što bi se trebalo nalazi u svakoj ženskoj kozmetičkoj torbici svakako je korektor. Bilo da ga koristiš za skrivanje podočnjaka, akni ili drugih nepravilnosti, korektor je koristan make-up alat kojim je moguće prikriti sve sitne mane koje se nalaze na našem licu.

Ipak, prilikom korištenja korektora treba biti vrlo oprezan i znati kako ga nanijeti pravilno. Korektor ima moć prekriti nedostatke te lice učiniti vizualno savršenim. Stoga je vrlo dobro znati određene trikove koji se mogu postići uz pravilno korištenje korektora.


Image


Kod nanošenja korektora najbolje je koristiti spužvicu ili kist, no može se nanositi i prstima. Valja biti umjeren kad je u pitanju količina koja se nanosi jer bi u protivnom mogao djelovati neprirodno što zasigurno nitko ne želi.


Foto: Unsplash, Instagram

Prekrivanje akni

Većina nas na licu ima određene bubuljice, akne i druge mrlje koje bismo voljeli sakriti a najbolji način da to sakrijemo je pomoću korektora. Najbolji način za prekrivanje prištića korektorom je uz pomoć vlažne spužvice. Prilikom odabira nijanse, vizažisti savjetuju da odabereš korektor koji je za nijansu tamniji od tvog tena. S druge strane, želiš li prekriti tamne kolutove ispod očiju, biraj korektor koji je za nijansu svjetliji od tvog tena.

Prekrivanje pigmentacije

Najveća područja pigmentacije uglavnom se nalaze na nosu, oko usta, na kapcima i bradi. Nanesi korektor na spomenuta područja manjim kistom, dobro izblendaj i zatim popravi vlažnom spužvicom. Najbolje je birati nijansu koja je ista kao i boja tvog tena.

Prekrivanje podočnjaka

Želiš li sakriti tamne kolutove ispod očiju, imaj na umu da je manje više kad je u pitanju nanošenje korektora. Najprije nanesi malu količinu i zatim postupno nadograđuj korektor sve dok ne dobiješ željenu pokrivenost. Korektor se nanosi malim kistom od unutarnjeg ugla prema vanjskom dijelu ispod oka. Za savršen izgled na kraju nanošenja možeš koristiti vlažnu spužvicu.