Mala škola kućne pedikure

Zašto bacati novce na skupe salonske pedikure kada uz par savjeta i trikova možete to sami napraviti? Slijedi kratka škola pedikure u 8 koraka!

Mala škola kućne pedikure

Ljeto stiže, a zimsku su obuću zamijenile šarene japanke i sandale. Krajnje je vrijeme da obratite pozornost na njegu stopala i peta. Slijedite ovih 8 jednostavnih koraka i izbjegnite skupe salonske troškove u samo pola sata.

  1. Za početak odstranite stari lak s noktiju. Koristite odstranjivač koji ne sadrži alkohol i aceton jer ćete time očuvati zdravlje vaših noktiju.
  2. Skratite dužinu noktiju te ih dotjerajte rašpicom a kuteve zaoblite.
  3. Namočite stopala u pripremljenu kupku na desetak minuta. U veliku posudu dodajte toplu vodu, esencijalna ulja i sol. Ako dodate i malo mlijeka u kupku, ono će vam pomoći oko odstranjivanja mrtve kože.
  4. Pobrinite se za kožu oko noktiju. Nanesite sredstvo za zanoktice na donji dio nokta te ga dobro utrljajte. Nakon deset minuta odstranite kožicu.
  5. Sada su na redu pete. Koristite sredstvo za piling te rašpicu za skidanje mrtva kože. Pazite dobro da kožu ne uništite uklanjanjem zdrave kože. Bitno je zagladiti pete a ne oštetiti ih grubim i pretjeranim skidanjem kože.
  6. Na kraju dobro umasirajte kremu za njegu stopala koja će ih oporaviti nakon tretmana.
  7. Ne zaboravimo na nokte! Ispolirajte ih pažljivo a potom nanesite nekoliko slojeva omiljenog laka za nokte i pustite da se dobro osuši.
  8. Pedikuru ćemo završiti nanošenjem ulja u spreju za njegu i lijepi izgled vaših stopala.