Pogled u ogledalo

Manje je više: Kozmetički proizvodi koje bi žene trebale izbjegavati nakon 50-e

Kako godine prolaze svaka žena mijenja modni stil te otkriva neke nove stvari koje joj pristaju, a iza sebe ostavlja stvari kojih se zasitila. Tako bi isto trebala učiniti i sa šminkom i određenim proizvodima, tvrde vizažisti

profimedia-0735580959.jpg
Foto: Profimedia.hr

Tijelo i lice se mijenjaju tijekom godina, a kao i sve druge stvari u životu važno je brigu o tijelu i šminku prilagođavati godinama. Također kako desetljeća prolaze važno je s vremena na vrijeme počistiti kozmetičku torbicu jer naravno da isti proizvodi i boje neće jednako pristajati u tridesetim i pedesetim godinama. Konture lica i koža se mijenjaju, kao i stil, pa je važno s godinama pronaći nešto novo za sebe.

Image
Miris agruma i citrusa

Miris svježine: Ovo su najbolji citrusni parfemi za proljeće

No prema vizažistima vrlo je važno potpuno maknuti neke makeup proizvode. Naravno ako ti se teško odreći nekih proizvoda onda možeš pronaći neke nove načine šminkanja, a o kojim proizvodima se točno radi možeš pročitati u nastavku.

Korektor ispod očiju

"Žene koje imaju više od 50 godina nikada ne bi trebale koristiti korektor za područje ispod očiju", upozorila je vizažistkinja Amanda Hill za Newbeauty.com. Koža oko očiju s godinama je nježna i tanja, a zbog načina na koji se lice miče korektor će samo naglasiti strukturu kože i bore, dodaje dalje. Korektor je s razlogom proizvod za mladenačke podočnjake.

Image
Foto: Pexels

Sjajna sjenila

Vrlo poznata vizažistkinja Sandy Linter savjetuje izbjegavanje sjajnih sjenila. "Dobro izgledaju prve tri minute nakon apliciranja, a već nakon 20 minuta možeš izgledati neuredno i umorno", objasnila je dalje.

Image
Foto: Pexels

Sve vrste pudera

Vizažistkinja Karen Lien objašnjava da puderi u prahu i druge vrste mogu naglasiti teksturu kože jer se nakupljaju u malim i velikim borama. No predlaže da se zamijene s toniranim kremama budući da će se lakše stopiti s kožom, a lice će biti glatko i sjajno.

Image
Foto: Pexels

Smeđa olovka za usne

Iako je ovo mnogim ženama vrlo draga nijansa i možda je nose desetljećima, možda bi u zrelijim godinama ipak trebale odustati od nje. "Smeđa olovka nije vaš prijatelj nakon 50. rođendana jer vas može dodatno postariti", dodaje vizažistkinja Linter.

Image
Foto: Pexels

Crna olovka za oči

"Crna olovka koja potpuno obrubljuje donje i gornje trepavice može izgledati jako oštro, a osim toga oči vizualno mogu izgledati manje", upozorava Lien. Zato bi bilo puno bolje koristiti mat sjenila u sivoj ili smeđoj nijansi te ih nanijeti tankim kistom i obrubiti tri četvrtine istog područja.

Image
Foto: Pexels

Svjetlucava rumenila

"Mnoge vrste rumenila previše svjetlucaju ili su presjajne", dodaje dalje Linter. Njihova namjena je isticanje obraza, ali to može naškoditi definiciji i lice može izgledati okruglije. "Važno je pažljivo koristiti ove proizvode samo na najvišoj točki obraza. Nitko ne želi imati disco kuglu na licu", objašnjava Linter.

Image
Foto: Pexels

Proizvodi za lice koji se sjaje ili svjetlucaju

Linter naglašava kako se svima čini da će uz ove proizvode lice izgledati ljepše, ali će zapravo izgledati ljepljivo. Također će i pore izgledati veće. Linter primjećuje da takvi proizvodi dobro izgledaju na mlađoj koži, ali na zrelijoj koži će izgledati kao da je lice znojno i umorno.

Image
Foto: Pexels

Sjajilo za usne

Previše sjajila za usne može napraviti kontra efekt. "Pogrešno je vjerovanje da će sjajilo za usne lice učiniti mlađim, a i može se razmazati po zubima i po ruba usana", dodaje dalje. Važno je napraviti isprobati različite proizvode i pronaći nešto za sebe.

Image
Foto: Pexels

Guste umjetne trepavice

Vizažistica na kraju dodaje da su guste i volumenizirane trepavice veliko "ne" za žene starije od 50 godina jer oči mogu izgledati kao da su upale. "Najbolje se odlučiti za manji volumen trepavica i dovoljnu duljinu koja će otvoriti pogled i povećati oči", dodaje na kraju.

Image
Foto: Pexels