Kovrče kao s plaže s ovim 'uradi sama' slanim sprejem za kosu

Ne moramo se cijeli dan kupati u moru da bi imale kosu poput sirene. S nekoliko sastojaka koje sigurno imaš doma napravi slani sprej i uživaj u ljetnoj frizuri

Kovrče kao s plaže s ovim  'uradi sama' slanim sprejem za kosu

Obožavaš li i ti frizuru koja se napravi skoro pa sama od sebe kada izroniš iz mora i provedeš neko vrijeme na suncu? Sada ju možeš napraviti i u vlastitom domu uz pomoć 'uradi sama' slanog spreja

Image

Ulje avokada u njezi kože i kose je apsolutni 'must have'. Izdvojile smo beauty favorite koji ga sadrže


Za kovrče i jedinstvenu strukturu kose koju dobiješ nakon kupanja u moru zaslužna je sol. Iako sama po sebi isušuje kosu, kada ju spojiš s još nekoliko sastojaka poput arganovog ulja, njegovat ćeš svoju kosu, ali joj istovremeno priuštiti morski makeover.


Ovakvi sprejevi već postoje za kupiti u mnogim drogerijama, ali koštaju nekoliko desetaka kuna. Iako to nije puno, zašto ne bi napravila vlastiti sprej skoro pa potpuno besplatno i novce potrošila na još jedan osvježavajući koktel ili nekoliko kuglica sladoleda?

Sve što ti je potrebno za slani sprej je posuda s pumpicom za špricanje, jedna šalica tople vode, jedna velika žlica morske soli, dvije žličice arganovog, kokosovog ili drugog njegujućeg ulja i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Sol će stvoriti teksturu, arganovo ulje će njegovati kosu, a eterično ulje će na kosi ostaviti ugodan miris. 


Otopi sol u toploj vodi i dodaj ulje. Mješavinu prelij u posudu s pumpicom za špricanje i tvoj sprej je spreman. Svaki put prije korištenja dobro promućkaj. Ako se pumpica slučajno začepi od iskristalizirane soli, samo ju isperi pod mlazom hladne vode dok se ne otopi. 

Jednom kada je sprej spreman, koristiti ga možeš tako što ćeš ga našpricati na mokru, ručnikom posušenu kosu. Rukama nekoliko puta sakupi kosu i raspusti i jednostavno ostavi da se osuši baš kao što bi se sušila i na plaži. Vrlo jednostavno, zar ne?