Kako spasiti i oporaviti kosu spaljenu peglanjem?

Ako ste umorni od neprestane borbe sa suhom i oštećenom kosom, vrijeme je da okončate tu bitku i konačno dobijete sjajnu, zdravu kosu kakvu ste uvijek htjeli. To možete postići u pet jednostavnih koraka.

Kako spasiti i oporaviti kosu spaljenu peglanjem?

Pojačajte svakodnevnu hidrataciju
Kada vam je kosa suha, bilo zbog sunca ili prekomjernog stiliziranja, prvi korak za popravljanjem oštećene kose je da kosi povratite izgubljenu hidrataciju. Svaki dan, bilo na suhu ili mokru kosu, nanesite hidratizirajućeg seruma, fokusirajući se na dio od sredine kose do vrhova gdje se pojavljuje većina oštećenja. Zbog ovog ne samo da će vam kosa biti sjajnija i izgledati zdravije, već ćete minimalizirati pojavu ‘odbjeglih’ vlasi.

Duboka regeneracija
Na tjednoj ili mjesečnoj bazi, ovisno o tome koliko vam je kosa oštećena, napravite duboku regeneraciju kako biste se pobrinuli za svoju spaljenu kosu. Nakon nanošenja šampona, nanesite proizvod za duboku regeneraciju i kosu umotajte u plastičnu kapicu te ostavite 30 do 45 minuta da hidratantni sastojci dospiju u samu srž vlasi. Kosu zatim dobro isperite. Ovakvi tretmani kosu će dubinski nahraniti i s vremenom poboljšati njezino sveukupno stanje.

Eliminirajte prhut i suho tjeme
Ako ste proveli previše vremena pod jarkim suncem, rezultat može biti suho tjeme s pojavom prhuti. Kako biste popravili oštećenu kosu, potrebno je eliminirati prhut i suho, svrbljivo tjeme s blagim šamponom koji djeluje protiv peruti. On će kosi dati potrebnu mekoću i delikatno očistiti tjeme te ublažiti iritacije. Tjeme se nakon toga može vratiti u zdravo i mirno stanje koje je temelj za snažnu i zdravu kosu.

Koristite proizvode za stiliziranje za pojačavanje sjaja
Kroz ovaj proces popravljanja uništene kose, svejedno trebate uređivati svoju kosu u lijepe frizure. Ključ je korištenje proizvoda za stiliziranje kose koji imaju sastojke za povećanja sjaja kose, a koji će vaše uništene vlasi zaštititi od vrućih tretmana, vratiti im hidrataciju i učiniti ih glatkima. Uza sve to, istovremeno ćete moći napraviti frizure koje možete nositi na svakodnevnoj bazi. Izaberite proizvode koji su rađeni na uljnoj bazi koji ne sadrže alkohol koji dodatno isušuje kosu.

Unaprijedite opće zdravlje
Stara izreka kaže: Ono si što jedeš. Istina iza te rečenice je, vašem je tijelu potrebna briga i dovoljan unos potrebnih nutrijenata za optimalno održavanje zdravlja tijela. Laneno i riblje ulje u tome vam mogu znatno pomoći, a pozitivni učinci odrazit će se na vašu kosu i kožu.