Kako prilagoditi beauty rutinu dolasku jesenskih dana?

Otkrivamo ti pet važnih savjeta koji će ti pomoći da prilagodiš svoju svakodnevnu rutinu dolasku hladnijih dana

Kako prilagoditi beauty rutinu dolasku jesenskih dana?

S dolaskom hladnijeg vremena i novog godišnjeg doba, vrlo je važno u svoju beauty rutinu uvesti određene promjene i prilagoditi je drugačijim vremenskim uvjetima.

Image

Jesenski 'must have': Hidratantni losioni za tijelo koji će zaštititi kožu


Kako će temperature biti sve niže, naša će koža čeznuti za proizvodima koji će je dubinski nahraniti i zaštititi od utjecaja vanjskih negativnih faktora. Perutanje i isušivanje kože problemi su s kojima se mnogi od nas susreću tijekom jesenskog perioda, a želiš li to izbjeći te vratiti svom licu onaj zdravi sjaj, vrlo je važno koristiti odgovarajuće proizvode za njegu kože lica.


Kvalitetna hidratantna ili hranjiva krema za lice je 'must have' proizvod kojeg nikako ne bi trebala izbjegavati u svojoj beauty rutinu. Imaš li mješovitu ili masniju kožu, biraj kreme za dubinsku hidrataciju. Ako pak ti je koža jako suha, više će ti odgovarati ona s hranjivom formulom.

Nemoj zaboraviti hidratizirati svoju kožu i iznutra i to unosom tekućine. Vrlo je važna i zdrava prehrana obogaćena vitaminima te fizička aktivnost. Nastoj što više vremena boraviti na svježem zraku, unatoč tome što je vani hladnije.


Proizvodi koje ćeš uvesti u svoju rutinu trebali bi biti prikladni za tvoj tip kože, a kod kupnje novih kozmetičkih preparata, uvijek provjeri sastav i izbjegavaj one koji sadrže štetne sastojke poput alkohola, parfema ili parabena.

Neke od najvažnijih savjeta koji će ti pomoći da prilagodiš svoju beauty rutinu dolasku jesenskih dana, donosimo u nastavku.


Foto: Instagram, Unsplash


Biraj bogatije proizvode

Tijekom ljeta voljele smo koristiti lagane kreme gelaste teksture, no s dolaskom hladnijeg vremena vrlo je važno uložiti u kvalitetnu kremu za lice koja će kožu dubinski nahraniti i zaštititi je od utjecaja vanjskih faktora. Ovisno o tipu kože koji imaš, odaberi kremu za lice koja će ti najbolje odgovarati. Isto vrijedi i kad je riječ o proizvodima za čišćenje lica i njegu tijela.


Image

Nastavi s korištenjem krema sa SPF-om

Unatoč tome što tijekom jeseni i zime manje vremena provodimo vani ili što su temperature manje, sunce je i dalje tu stoga kožu treba zaštititi. Nastavi koristiti svoju kremu sa zaštitnim faktorom i nanesi je na lice prije svakog izlaska iz kuće.


Image

Nemoj zaboraviti na njegu tijela

S dolaskom sve hladnijih dana, koža postaje isušena i vrlo se često javlja onaj neugodan osjećaj zatezanja. Osim kože lica, važno je pravilno njegovati i kožu tijela, želiš li da ti ona bude mekana i nježna. Za tuširanje biraj uljne gelove, a nakon svakog tuširanja na kožu obilno nanesi hranjivo mlijeko ili pak losion koji će kožu opskrbiti hranjivim sastojcima i nadoknaditi joj izgubljenu vlagu. Umjesto losiona možeš koristiti i ulja, a odličan je izbor i kokosovo ulje.

Image


(Foto: Unsplash)

Smanji upotrebu proizvoda za eksfolijaciju

 Dermatolozi kažu kako bismo tijekom hladnijih dana trebali smanjiti upotrebu raznih pilinga za lice i tijelo, a to osobito vrijedi za osobe sa suhom i osjetljivom kožom. Teške tretmane za eksfolijaciju koji uključuju upotrebu agresivnih kiselina bolje je izbjegavati. Dovoljno je koristiti lagane pilinge ili pak maske za eksfolijacije i to jednom tjedno ili rjeđe.


Investiraj u kvalitetan ovlaživač zraka

Tijekom hladnije sezone više vremena provodimo u zatvorenim i grijanim prostorijama u kojima zrak može biti vrlo suh što nepovoljno utječe na naše zdravlje, ali i izgled kože. Kako bi izbjegla razne infekcije i spriječila gubitak sjaja na svojoj koži, investiraj u kvalitetan ovlaživač zraka ili pak difuzer koji će ovlaživati prostor u kojem boraviš.


Image