Budi najljepša

Tražiš savršen puder? Uz ovaj trik saznaj koji je tvoj ton i podton kože

Ton kože predstavlja nijansu tena koja varira od svjetlije do tamnije. Ovisi o količini melanina, pigmenta koji može biti smeđe ili crne boje a proizvodi se u stanicama kože, kose i očiju.

face-gc12f143c8_1920.jpg
Foto: Unsplash

Sigurno si se puno puta našminkala i na dnevnom svjetlu shvatila da je nijansa pudera pretamna, presvijetla ili žućkasta. To je trenutak koji kvari tvoje samopouzdanje, a sve zato što nisi dobro odredila ton i podton kože. Poznavanje će ti olakšati odabir adekvatnog pudera i učinit će tvoje lice svježijim i mlađim.

Image

Pronađi savršenu nijansu: Ovo su najbolji crveni ruževi za svaki ton kože

Što je to?

Ton kože predstavlja nijansu tena koja varira od svjetlije do tamnije. Ton ovisi o količini melanina, pigmenta koji može biti smeđe ili crne boje a proizvodi se u stanicama kože, kose i očiju.

Tri su osnovna tona kože:

-hladni ton karakterizira alergija na sunce. Ako imaš hladan ton kože teško ćeš pocrniti na suncu. Ovakvi tipovi kože skloniji su alergijama, prištićima i miteserima te se kao takva ovakva koža karakterizira kao osjetljiva.
-topli tonovi kože u sebi imaju visoke koncentracije melanina. Prepoznat ćeš ga ako tvoja koža lako dobije preplanuli izgled na suncu. Ako si se prepoznala u toplim tonovima, imaš sreće, jer je ovaj tip kože manje sklon infekcijama
i prištićima, ali je osjetljivija na vanjske faktore. Vjetar, hladnoća i duhanski dim dodatno je isušuju.
-neutralni ton- postoji i to. Ako stojiš ispred ogledala i nisi sigurna gdje pripadaš, vrlo vjerojatno si negdje između.

Kako ga odrediti?

Ton kože možeš odrediti vrlo jednostavnim testom. Stani ispred ogledala i prisloni uz lice običan bijeli papir. Obrati pažnju na sjaj kože. Ako tvoja koža ima sjaj i izgleda blistavo u odnosu na papir imaš hladan ton kože. Lice koje u usporedbi s papirom izgleda suho i bez sjaja ima topao ton. Takvom tipu kože neophodna je pravilna hidratacija da bi izgledala mlađe i svježe.

Podton kože

Sada kada si odredila ton i znaš koja ti nijansa pudera pristaje, vrijeme je da saznaš i koja je nijansa korektora i crvenog ruža stvorena za tvoje lice. U tome će ti pomoć određivanje podtona kože. On ovisi o tonu tvoje kože. To je jedna nijansa tvog tona koju primjećujemo kada se presijava na dnevnom svjetlu. U nastavku saznaj koji je tvoj podton

Podton ruže

Podton s ružičastim odsjajem imaš ako je ton tvoje kože hladan. U ovom slučaju biraj pudere koji nemaju oznaku 'rose'u sebi kako biste izbjegli crvenilo lica. Ako imaš rozi podton ovakvi puderi će na tvojoj koži djelovati kao da si stavila rumenilo preko cijelog lica.

shimmer fallback

Podton breskve

Ako je ovo tvoj podton, prava si sretnica. Ti ne moraš brinuti oko nijanse pudera i korektora. Pristaju ti gotovo sve nijanse sjenila i svjetliji i tamniji tonovi. Slobodno eksperimentiraj s različitim bojama kose.

shimmer fallback

Neutralan podton

Postoje osobe koje ne mogu odrediti podton kože. Ako si među njima, ne brini. Neutralan podton kože vrlo je zahvalan što se tiče šminke. Što god odabereš nećeš pogriješiti. Jednako će ti dobro stajati i srebrni i zlatni nakit. Bitno je da redovito hidratiziraš svoju kožu kako bi spriječila nastanak bora.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.