Romantika u kosi

Savršena ljetna frizura: Valovi u stilu morskih sirena

Kako napraviti popularne 'mermaid waves'? Saznale smo sve

BeFunky-collage (5).jpg
Foto: @bblakebeauty/@harlowsloanhair

Svake godine pred ljeto kao frizerski hit se predstave neke nove lagane, ležerne frizure, a ove godine najveći će hit čini se biti takozvani „mermaid waves“, odnosno sirenski valovi u kosi. Zapravo se radi o nježnijoj inačici popularnih beach wavesa, a koja imitira izgled suhe kose nakon kupanja u moru. Romantična, ženstvena i laka za održavanje – ova je frizura idealna za ljetne mjesece kada nam je bitno da za dotjerivanje trošimo što manje vremena.

Kao što smo rekli, ovakav look traži minimalno truda, a postiže odličan efekt ženstvene zaigrane frizure idealne za cjelodnevno izležavanje na suncu. Uz to, odlično pristaje i svim dužinama i tipovima kose te dobro izgleda neovisno o tome imaš li jako gustu ili pak slabu i ravnu kosu. Daje volumen i postojanost valova, pa ne moraš ni brinuti da ćeš nakon par sati imati posve ravnu frizuru.

Najlakši način tvorbe ovakvog looka je spavanje preko noći s pletenicama koje se ujutro raspletu. No, osim pletenja kose u pletenicu, ovakvu frizuru možeš napraviti i uz pomoć uvijača ili pegle za kosu. Bitno je da uvijanje započneš nekoliko centimetara od vrha glave, odnosno tjemena. Pravi valove u naizmjeničnim smjerovima i uz ovu super tehniku dobit ćeš prekrasne, pravilne valove koji izgledaju prirodno.

Dokaz popularnosti ove frizure je i činjenica da hashtag #mermaidwaves ima više od 5 milijuna pregleda na TikTok-u, a i na Instagramu postaje sve popularniji. U nastavku smo izdvojili i neke inspirativne primjere ove frizure s Instagrama.

Image
Prozračne i idealne za ljeto

Prozračne i trendi: Košulje od lana nosit ćemo i ovog ljeta

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.