Šiške u glam izdanju

Šiške i šiškice: Kako da tvoja frizura bude hit party sezone

Ako voliš šiške, ali misliš kako s njima ne možeš imati svečanu frizuru, potpuno si u krivu. Ovih blagdana šiške idu uz koktel haljinicu baš kao maslina uz tvoj martini

profimedia-0488490154.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Šiške su istovremeno slatke i chic, djevojačke i ženstvene. Najbolje pristaju ženama s ovalnim licem i visokim čelom, ali ni ostalima nisu zabranjene - samo nisu sve za svaki oblik lica. Na jesen je u trendu bilo nekoliko vrsta šiškica, od wispy bangs do šiška zavjesa koje su već dugo popularne - a posebno smo rado nosile šiške uz razne tipove vječnog boba.

Najbolje kod frizure sa šiškama je što ima više mogućnosti- može biti ležerna, ali i elegantna - pa čak i svečana. Pitaš se kako stilizirati svoje šiške za novogodišnje slavlje i ostale svečane trenutke koji su doslovno pred vratima? Imamo nekoliko cool savjeta za tebe:

Glam rock

Svoje šiše pripremi za party sezonu tako što ćeš ih pustiti da malo porastu i preko obrva. Umejsto da su rezane ravno i uredno, neka radije budu stanjeni vrhovi kako bi frizura dobila taj pomalo divlji glam rock look iz 70-tih.

Luksuzno glatko

Uz dužu ravnu kosu savršeno pristaju uredno i ravno odrezane punije šiške koje će u prvi plan staviti tvoje oči. Stiliziraju se feniranjem s malom okruglom četkom. I ne zaboravi malo laka za učvršćivanje kako bi tvoja frizura izdržala do jutarnjih sati.

Šiške na valovima

Ako je tvoja kosa valovita ili je to frizira koju planiraš imati narednih dana, neka takve svakako budu i tvoje šiške - valovite šiške su veliki hit ove zime.

Sofisticirano dugo

Crtan bangs ili šiške zavjese uvijek izgledaj glamurozno, a za blagdanske dane nosi iz uz raspuštenu kosu s puno volumena. Kakva raskoš!

Visoki rep

Duge će šiške najglamuroznije izgledati uz visoki rep, no dodaj malo volumena na tjemenu laganim podizanjem kose tapiranjem.

Bob i šiške

Za glamurozniju verziju tvog boba trebaju ti šiške na stranu koje ćeš nakon feniranja na četku učvrstiti uz malo gela ili pjene za učvršćivanje.

Retro 'lover'

Ako imaš tako zvane mikro šiške, vrlo kratke i ravne, za nadolazeće tulume ih stiliziraj u retro stolu 50-tih i 60-tih s trakom ili mašnom.

Vječni klasik

Punđa je uvijek dobar izbor za svečane prilike, a s dugim šiškama koje padaju uz lice izgledat će još elegantnije.

Seksi volumen

Baš kao u 80-tima kad je trend bila kokotica, duge šiške koje ćeš podići od lica u jedna val dat će tvojoj frizuri željeni glamurozni izgled.

Šiške u boji

Za one malo odvažnije hit ove zime bit će duge šiške uz lice koje su u kontrastnoj boji - ako nisi toliko hrabra možeš odabrati i samo drugačiju nijansu svoje boje, no preporučljivo je da to bude svjetliji ton od ostatka kose.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.