Jednostavna domaća maska za smirivanje osjetljive kože

Ova umirujuća maska za lice priprema se vrlo lagano, a koža postaje mekanija

Jednostavna domaća maska za smirivanje osjetljive kože

Osjetljiva koža? Problem koji često muči mnoge žene, ali uz pravilnu i kvalitetnu njegu može se smanjiti.

Rachelle Robinett, osnivačica Supernaturala, pronašla je zanimljivo rješenje za njegu kožu. Robinett se bavi ljekovitim biljkama, a masku za osjetljivu kožu odlučila je nadopuniti ljekovitim biljkama kao što su arnika i neven.

"Neven je biljka koja pomaže kod zacjeljivanja rana", kaže Robinett za Wellandgood. "Pomaže u zacjeljivanju epitela, obloga koji se nalazi oko naše kože, žlijezda i naših organa ili svih drugih dijelova našeg tijela koji su izloženi drugim površinama ili okruženjima", kaže dalje.

Arnika je biljka koja se nalazi u prirodnima lijekovima za bolove i određene tegobe. "To je fantastična biljka za lokalnu uporabu. Djelovanje arnike dolazi od različitih fitokemikalija koje modificiraju djelovanje imunoloških stanica što može ubiti bakterije i smanjiti upale", dalje objašnjava te dodaje da time smanjuje oticanje i crvenilo. Biljke se miješaju kako bi se dobio savršen tonik koji štiti kožu.

shimmer fallback(Foto: Pixabay)

Maska s arnikom i nevenom Sastojci: 

  • 1 čajna žličica osušenog cvijeta nevena
  • 1 čajna žličica osušenog cvijeta arnike
  • 1 žlica bentonit gline
  • 1 žlica soka od aloe vere

Osušenu arniku i neven stavite u mlinac za kavu i usitnite dok ne postane prah. Stavite u zdjelu i pomiješajte s bentonit glinom te zatim dodajte sok od aloe vere. Sve miješajte dok ne postane glatka pasta, a po potrebi dodajte još aloe vere ili gline. Namažite lice maskom uz pomoć četkice ili prstiju. Ostavite masku na licu deset do dvadeset minuta i nježno skinite mlačnom vodom. Na kraju lice namažite arganovim ulje. Masku možete stavljati tjedno, a možete ju koristiti i za ruke.

Image

'7 skin' metoda: Sve što trebaš znati o korejskom beauty tretmanu koji će ti podariti kožu iz snova

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.