Deset make up fiksatora s kojima će tvoja šminka 'preživjeti' i najtoplije dane

Upravo su fiksatori za šminku ti koji su nam pravi saveznici kada želimo da nam make up potraje cijeli dan, posebno za vrijeme ljetnih vrućina

Deset make up fiksatora s kojima će tvoja šminka 'preživjeti' i najtoplije dane

Fiksatori za šminku su kao "ljepilo" koje našu šminku drži zajedno. Ponekad se mogu činiti kao trik i oni koji ih nikada nisu koristili mogu pomisliti da ne djeluju, ali u stvarnosti, upravo su make up fiksatori ti koji su nam pravi saveznici kada želimo da nam make up potraje cijeli dan, posebno za vrijeme ljetnih vrućina.

Image

Idealni make up proizvodi za ljeto koji će izdržati i najveće vrućineSve to zvuči predobro da bi bilo istinito i često se zapitamo kako je moguće da naizgled obična tekućina može posjedovati tu moć da nam šminku održi postojanom tijekom cijelog dana. No, kao i kod svih proizvoda u njezi lica i make upu - tajna je u sastojcima.

Većina sprejeva za fiksiranje šminke sadrži alkohol koji je učinkovit u tome da cijeli make up zadrži na mjestu, a oni se obično nanose nakon nanošenja šminke. Ako pak tražiš super čvrstu bazu i odlično fiksiranje tijekom cijelog dana, mnogi vizažisti savjetuju da sprej za fiksiranje možeš nanijeti i nakon svakog koraka u šminkanju - toliko je jednostavno.


No među toliko fiksatora za šminku koji su dostupni na tržištu, koji od njih su najbolji od najboljih? Mi smo izdvojile naših 10 favorita uz koje će tvoj make up preživjeti i one najtoplije dane.


Essence Keep it Perfect!, 25 kn


Image

Sprej za fiksiranje šminke koji će osigurati da tvoj make up stalno bude savršen, i nakon nekoliko sati. Osigurava besprijekoran izgled i  dugotrajno fiksiranje make upa.

Max Factor Lasting Performance, 31 kn

Sprej za fiksiranje šminke fiksira šminku i do osam sati, sprječava razmazivanje šminke te osigurava besprijekoran i svjež izgled. 


Image

Avon Mark, 33 kn

Sprej za fiksiranje šminke pruža dugotrajno fiksiranje make upa, osigurava besprijekoran izgled te sprječava razmazivanje i blijeđenje make upa.


Image

Makeup Revolution Pro Fix, 57 kn

Matirajući sprej za fiksiranje make upa savršeno će zagladiti kožu, jamči dulju postojanost vaše šminke i ima dugotrajni efekt.


Image

Revolution PRO Supreme, 57 kn

Matirajući sprej za fiksiranje make upa pruža dugotrajno fiksiranje make upa i reducira sjaj. Sprječava razmazivanje i blijeđenje make upa te osigurava besprijekoran izgled. 

Image

NYX Professional Makeup Makeup Setting Spray Matte, 69 kn


Image

Sprej za fiksiranje šminke dugotrajno fiksira make up te sprječava razmazivanje i blijeđenje šminke. S lica uklanja neželjeni sjaj te čini make-up besprijekornim. 

NYX Professional Makeup Bare With Me, 75 kn


Image

Lagani multifunkcionalni sprej produljuje trajanje make upa te priprema kožu za nanošenje pudera. Pomaže u sprječavanju dehidracije kože i popunjava pore. 

MAC Prep + Prime, 181 kn


Image

Magla za lice za fiksiranje make upa fiksira šminku tijekom čak 12 sati i povećava intenzivnost boja šminke. Osvježava i umiruje umorno lice te povećava razinu hidratacije lica.

Clarins Fix' Make-Up, 197 kn


Image

Sprej za fiksiranje šminke pruža dugotrajno fiksiranje make upa te osigurava besprijekoran izgled. Hrani, hidratizira i ostavlja kožu mekom.

Urban Decay De-Slick, 243 kn


Image

Matirajući sprej za fiksiranje make upa dugotrajno fiksira te sprječava razmazivanje i blijeđenje make upa. Osigurava besprijekoran izgled, reducira sjaj i upija masnoću kože.