'Blast to the past'

Ova kratka frizura iz 90-ih bit će hit u 2022. - što kažeš?

Frizura iz devedesetih koja se smjestila negdje između boba i pixie frizure - takozvana "bixie" - bit će vrlo popularna u nadolazećoj godini

bixie.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Baš kada smo pomislili da već znamo sve o frizurama koje će se nositi u 2022., na vrata je pokucala "bixie", frizura poznata još od prije nekoliko desetljeća, a koja se sada vraća u punom sjaju. Bixie kombinira elemente dviju izrazito prepoznatljivih frizura — boba i pixie frizure — i stvara novu frizuru koja se svojom duljinom smjestila negdje između.

Image
Moderne i prekrasne

Ovih pet frizura obilježit će godinu koja je pred nama

"Bixie kroj je mješavina pixie kroja i boba. To je čupavi bob s mješavinom slojeva, za dodavanje dimenzije i teksture", kaže stilist Andrew Fitzsimons za Glamour. Sjeti se samo svih kratkih frizura koje su se nosile u devedesetima - one koje nisu bile kratke kao pixie frizure, niti dovoljno duge da se smatraju bobovima, a nosili su ih svi, od Winone Ryder, Meg Ryan i Gwyneth Paltrow do Cameron Diaz, Halle Berry i Natalie Imbruglije.

Bio je to nedvojbeno ljupki izgled koji je uskoro zamijenio više stilizirani i uglađeni bob look kakav je nosila Victoria Beckham. Ipak, u ovim modernim vremenima, novi val slavnih osoba vraća onu originalnu vibraciju mješavine boba i pixie frizure - mnoge slavne djevojke već sada nose ovu frizuru kojoj se predviđa velika popularnost u 2022.

Među njima je i glumica Florence Pugh koja prednjači s ovim stilom - ona nosi ne prekratki, ali definitivno ne ni predugi look do brade koji izgleda sjajno.

Za sličan, ali malo dulji izgled sa šiškama odlučila se Sarah Hyland - nosi frizuru koju bismo mogli nazvati bobom, ali je puno kraće od klasičnog boba. Ovo je savršen primjer bezvremenskog i klasičnog bixieja, s dodatkom šiški.

Nepotrebno je reći da popularnost ove frizure raste iz dana u dan, pa ako razmišljaš o tome da ju i sama isprobaš, možeš biti sigurna da će mnogo frizera znati točno o čemu govoriš ako zatražiš bixie.

"S obzirom na to, uvijek je dobro svom stilistu pokazati sliku looka koji želiš kako bi bila sigurna da je to točno ono što želiš", kaže stilistica Fabrice Gilli za Glamour i dodaje da, što se tiče vrste kose koja bi mogla biti najprikladnija za bixie, vrlo gusta ili gruba kosa nije idealan kandidat, već kosa fine do srednje teksture.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.