Beauty buntovnica: Salma Hayek čini sve suprotno od onoga što savjetuju stručnjaci, a ipak blista

Kada je u pitanju njega kože, Salma Hayek radi sve suprotno od preporučenoga i od onoga što prakticiraju njezine kolegice, čvrsto se držeći bakinih savjeta o ljepoti

Beauty buntovnica: Salma Hayek čini sve suprotno od onoga što savjetuju stručnjaci, a ipak blista

Meksička glumica Salma Hayek u rujnu je napunila 54 godine, a izgleda bolje od mnogih mlađih kolegica u Hollywoodu. Njegu kože lijepa Salma shvaća vrlo ozbiljno, a puno beauty trikova naučila je od svoje bake kojoj ima zahvaliti za blistavu put i lice bez bora. No, glumica se drži osnova, ne komplicira kada je u pitanju izgled i koristi prirodne preparate. Zanimljivo je i da većinu njege obavlja navečer, a ne ujutro te da izbjegava zaštitni faktor. 
Image

Kultni beauty proizvodi koje Francuskinje jednostavno obožavaju


U nastavku pročitaj što je to ova prva glumica meksičkog porijekla nominirana za Oscara (za ulogu u filmu Frida) naučila od svoje bake kada je u pitanju njega kože i ljepota te koje još trikove koristi kako bi održala mladenački izgled i seksepil. 


Ne čisti lice ujutro

"Baka me naučila da koža noću nadoknađuje sve što je izgubila tijekom dana. Također, ako pred spavanje dobro očistim lice, zašto bi ono ujutro bilo prljavo? Kozmetičkoj industriji u interesu je da koristiš i trošiš što više proizvoda" objašnjava glumica za The New York Times zbog čega ujutro ne čisti lice. No, dodaje, ako primijeti da joj koži ujutro treba vlage, nanijet će na lice hidratantnu kremu ili ružinu vodicu.

Zaštitni faktor

Za sve osim Salme Hayek. zaštitni faktor je obvezan element njege lica i zaštite od starenja kože. Mnoge njezine kolegice bez SPF-a ne izlaze iz kuće bilo da je ljeto ili zima. Ova meksička glumica nanosi ga na kožu jedino kada zna da će cijeli dan biti na suncu. "Ne vjerujem da su kemikalije iz krema sa zaštitnim faktorom dobre za kožu. Zato ih koristim samo kada su mi potrebne", kaže Hayek za spomenuti portal.  

Kokosovo ulje

Meksikanka pribjegava još jednom kontroverznom koraku - koristi kokosovo ulje u svojoj beauty rutini i to direktno ga nanoseći na kožu. Kozmetičari ne preporučuju ovu praksu jer kokosovo ulje zatvara pore i pogoršava akne kod ljudi s masnom kožom. No, lijepa glumica ga koristi svaku večer za skidanje šminke i zadovoljna je ishodom. 

Izbjegava piling

Hayek je vrlo pažljiva kada je riječ o eksfolijaciji. "Eksfolijacija će učiniti da u trenutku zablistaš, no dugoročno će naštetiti koži", objašnjava. Zbog toga umjesto pilinga i eksfolijaciej, glumica lice čisti uljima i serumima. 

Masaža i vježbe za lice

Osim njege kremama, serumima i uljima, ova holivudska glumica redovito radi vježbe za lice i masaže kako bi ojačala mišiće, podignula tonus, potaknula cirkulaciju i na taj način zadržala blistavost i mladenački izgled te prevenirala bore. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.