7 najboljih termalnih voda za osvježenje tijekom ljetnih vrućina

Idealan kozmetički proizvod za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana

7 najboljih termalnih voda za osvježenje tijekom ljetnih vrućina

Jedan od proizvoda kojeg tijekom ljetnih vrućina uvijek volimo imati kraj sebe je termalna voda u spreju koja je odlična za osvježenje, a mogu je koristiti i osobe sa osjetljivom kožom licu.

Tijekom ljeta je naša koža izložena suncu i drugim faktorima koji je mogu nadražiti i činiti osjetljivijom nego inače. Termalne vode u svom sastavu imaju mineralne i druge sastojke koji blagotvorno djeluju na kožu te ju hidratiziraju, umiruju i čine mekanijom. Osim toga, djeluju kao prirodni antioksidans i odlične su kod raznih upala i iritacija, osobito kod raznih ugriza ili pak opeklina od sunca s kojima se tijekom ljeta često suočavamo.


Upravo iz tih svih razloga, tijekom ljeta je uvijek dobro imati termalnu vodu kraj sebe, a s obzirom na to da dolaze u različitim pakiranjima, pogodne su i za nošenje u torbici. Neke žene vole termalnu vodu koristiti i kao sprej za fiksiranje šminke.

Na hrvatskom su tržištu dostupne termalne vode različitih brendova, a mi smo u nastavku izdvojili naših 7 favorita.


Foto: Instagram

Avene Termalna voda, 65 kn

Avene Termalna voda ima protuupalno, antiiritirajuće i umirujuće djelovanje. 

Evian termalna voda u spreju, 72 kn

Image

La Roche-Posay Termalna voda, 63 kn

Jedinstvena kombinacija minerala i elemenata u tragovima, poput selena, daju termalnoj vodi La Roche-Posay znanstveno  dokazana umirujuća, omekšavajuća i antioksidacijska svojstva.

Skeyndor Aquatherm Termalna voda, 116 kn

Koncentrirana termalna voda za dnevnu njegu osjetljive kože.  

Balea voda u spreju za lice i tijelo, 15 kn

Image


Sprej za lice i tijelo - kokos, osvježava i hidratizira kožu. 

Uriage Termalna voda, 62 kn

Image


Voda za njegu osjetljive kože lica i tijela, po prirodnom sastavu slična fiziološkoj otopini soli. Bakteriološki čista, prirodno izotonična, vlaži, umiruje, djeluje protuupalno i protiv slobodnih radikala. 

Vichy Termalna voda sprej, 60 kn

Bogata mineralnim solima i oligoelementima. Smiruje, hidrira i jača osjetljivu kožu. 100 %-tna čista termalna voda, bez konzervansa, bez mirisa.