Beauty savjeti

10 stvari s kojima svakodnevno nesvjesno uništavaš kožu i stvaraš bore

Lice je zapravo poput malog djeteta i shvaća stvari vrlo osobno. Svaki put kada nešto loše jedemo ili koristimo agresivnu kozmetiku koža reagira i pokazuje to kroz akne ili suhoću, a postoje i loše navike koje činimo nesvjesno

pexels-parsa-aref-18484367.jpg
Foto: Pexels

Koža, posebno koža lica pokazuje koliko i kako se brinemo o sebi. Naravno puno toga ovisi o genetici i nekim životnim okolnostima, ali lice pokazuje i naše navike, prehranu i neke svakodnevne rituale.

Image
Riječ liječnika

Pitali smo stručnjakinju: Kada se koristi botoks i koliko se često može primjenjivati?

Lice je zapravo poput malog djeteta i shvaća stvari vrlo osobno. Svaki put kada nešto loše jedemo ili koristimo agresivnu kozmetiku koža reagira i pokazuje to kroz akne ili suhoću. No osim klasične brige i njege kože, postoje i neke stvari koje u svakodnevici radimo vrlo nesvjesno, a ostavljaju posljedice na koži lica. Sljedeće loše navike se vrlo lako mogu promijeniti, a lice će sigurno biti svježije i sjajnije te dugoročno s manje bora.

Izbjegavanje kreme s UV zaštitom svaki dan (bez obzira na sunčanost) - čak i kada je oblačno UV zrake mogu djelovati na kožu. Na ovaj način će se smanjiti pojava pjegica, bora i mrlja od sunca. Također vrlo važno je naglasiti da se smanjuje rizik od pojave raka kože.

Diranje lica - ovo je nešto što mame djeci govore, ali je i vrlo važno i za odraslu dob. Konstantno dodirivanje lica može dovesti do ožiljaka i akni te je potrebno odmah maknuti ruke s lica.

Odlazak na spavanje sa šminkom - ovo je nešto što se smatra temeljem njege kože. Šminka se obavezno treba temeljito skinuti prije spavanja jer će se pore začepiti, a i prekida se proces oporavka kože tijekom noći. I da, potrebno je očistiti lice od svake šminke. Osim toga je vrlo je važno izbjegavati šminku kojoj je istekao rok trajanja.

Jutarnja i večernja rutina - koža treba zaštitu tijekom dana, ali i sastojke koji joj pomažu da se oporavi tijekom noći. Stoga je važno stvoriti jutarnju i večernju njegu kože ovisno o tipu i potrebama kože, ali i godinama.

Korištenje čistih ručnika za lice - vrlo je važno paziti da ručnik s kojim se briše lice uvijek bude čist. Ovako se izbjegava mogućnost da se razviju bakteriju i prenesu na lice.

Tuširanje vrućom vodom - izuzetno je važno paziti na temperaturu vode jer vruća voda isušuje kožu, pišeYour Tango.

Image
Foto: Unsplash

Previše kofeina - Kofein je glavni krivac kada je u pitanju suha koža i povećanje bora. Vrlo je važno unositi veće količine vode kako bi se umirila koža, a mogu se dodati kriške voća poput naranče ili limuna kako okus bio bolji.

Korištenje i testiranje previše proizvoda - mnoge žene paze na kožu pa isprobavaju različite i uvijek nove proizvode (kozmetiku, losione i sredstva za čišćenje). Sve ovo se isprobava na malom komadiću kože. Odaberi mjesto na ruci kako bi izbjegla neočekivanu alergijsku reakciju na licu.

Previše pilinga - pretjerani piling kože može je lišiti potrebnih ulja koja su važna za prirodni sjaj. Kako bi koža bila zdrava dovoljan je samo jedan piling tjedno.

Mrštenje i različiti izrazi na licu - konstantni pokreti mišića na licu mogu dovesti do pojave bora i vrlo namrštenog lica. Važno je kožu odmarati i izbjegavati reakcije poput mrštenja i sličnih pokreta.

POGLEDAJ VIDEO: Što je botoks i kada se koristi?