Znate li kako promijeniti staklo na mobitelu?

Sigurno vam se barem jedan put dogodilo da vam je ispao mobitel i da mu se ekran oštetio ili razbio. Odmah ste si postavili pitanje kako promijeniti staklo na mobitelu?!

Znate li kako promijeniti staklo na mobitelu?

Mobitel vam je oštećen i staklo na njemu je puklo. Za neke tragedija, za druge pomisao na troškove popravka i zamjene. No, izgleda da bi uskoro i problem zvan kako promijeniti staklo na mobitelu, mogao postati prošlost.

ImageČitali smo o tome kako su neki japanski znanstvenici predstavili tip stakla koje može samo sebe zacijeliti od napuklina i lomova. Tako da zapravo i ne biste morali razmišljati o tome kako promijeniti staklo na mobitelu jer ti novi ekrani mogli bi dovesti do praktički neuništivih telefonskih ekrana

Ovo otkriće se pojavilo potpuno slučajno kada je jedan japanski maturant Yu Yanagisawa, umjesto da razmišlja kako promijeniti staklo na mobitelu, pripremio materijal kao ljepilo, pokušao nešto sam napraviti i dogodilo se čudo...
Njegove rezultate te je više puta ponovio eksperiment kako bi bio siguran u pronalazak. 
Takvo bi staklo od polimera mehanički bilo izrazito robusno, a moglo bi se s lakoćom popraviti pritiskom na napuklu površinu. 
Potrebno je držati slomljene dijelove zajedno 30 sekundi na temperaturi od oko 21°C da se stvori spoj koji je u stanju izdržati teret od 300 grama, a za par sati vraća se na originalnu čvrstoću. Zanimljiva spoznaja, kada se samo sjetimo koliko nervoze pa čak i suza je izazvalo razbijeno staklo na pojedinim mobitelima.

Nadamo se da će samo-popravljivo staklo postati novi ekološki materijal kojeg se neće trebati odmah baciti ako se razbije i da više nećemo morati strahovati i panično razmišljati kako promijeniti staklo na mobitelu, koje iziskuje i onako vrlo visoke troškove.