Znate li kako oprati majicu na ruke?

Da ne bismo napravili više štete nego koristi pranjem finih majica u perilici evo nekoliko savjeta kako oprati majicu na ruke

Znate li kako oprati majicu na ruke?

Što kažete na ručno pranje rublja? Ne volite ga? Pa ne voli ga nitko, ali ponekad ručno pranje rublja neophodno, posebno za osjetljive predmete kao što su to majice. 

Ručno pranje je svima dosadno, a neki ga se toliko zgražaju da ostave hrpe neopranoga rublja samo da se ne zamaraju s tom aktivnošću. Potrpati prljavo rublje u perilicu je najbrže i najlakše, ali svi mi volimo i one fine majice i slične komade odjeće koji ne podnose perilicu. Stoga, ponekad se moramo suočiti s pranjem, a evo i  kako oprati majicu na ruke.

Zasučite rukave pa napunite kadu, lavabo ili posudu za pranje vodom uz dodatak blagog deterdženta i potopite omiljenu majicu. Neka voda bude mlaka, nikako pretopla. Ako deterdžent nije tekući, što bi svakako bilo dobro da bude, promiješajte rukom dok se mrvice deterdženta ne otope u potpunosti. Zatim nježno potopite majice te ostavite kratko da se namaču. Presnažno trljanje može oštetiti tkaninu pa ih samo nježno provrtite rukama nekoliko minuta. Radnju ponovite nakon nekoliko minuta novog namakanja ako je majica prljavija, a zatim pristupite ispiranju. 

Ispiranje se vrši kao i namakanje, s tim da nekoliko puta promijenite vodu, odnosno mijenjate ju onoliko puta koliko je potrebno dok voda ne bude čista i prozirna. Izlijte svu vodu, a majice nakon toga presložite i ostavite da se malo ocijede. Možete ih i blago zamotati u ručnik koji će iz njih izvući ostatke vode, a nakon toga majice stavite na sušenje.

Možete ih sušiti na vješalici ili pažljivo obješene na sušilu, ali pazite ako stavljate kvačice, gdje ćete ih zakvačiti, da vam ne bi ostavile trag na vidljivom dijelu majice koji je kasnije nemoguće ispeglati.

Na kraju ćemo napomenuti da je za ručno pranje rublja dobro koristiti ekološke deterdžente koji su nježni za ruke ali još nježniji za prirodu, stoga ga treba koristiti u što manjim količinama i priroda, ali i vaša odjeća  će vam biti zahvalni. Nadamo se da će vam i ovi savjeti  kako oprati majicu na ruke biti od koristi.