Dok neki kažu da je zamrzavanje suhog mesa bolja opcija od kupovine industrijski prerađenih suhomesnatih proizvoda, evo što stručnjaci kažu o tome.
Kako se radi pravilno zamrzavanje i čuvanje suhog mesa?
Ako niste sigurni kako čuvati suho meso evo i razloga za i protiv, ali i načina na koji ćete ga sačuvati.
Zamrzavanje suhog mesa da ili ne?
Po nekima je dobro i zamrzavanje i čuvanje vakuumiranog suhog mesa u zamrzivaču.
Ipak se čini da za to nema potrebe.
Moguće je zamrznuti neke manje količine mesa koje se potroše u prva tri mjeseca no, dolaskom velikih vrućina moglo bi biti problema.
Salame, pršut i ostale suhomesnate proizvode nije potrebno zamrzavati jer je suho meso konzervirano već soljenjem i dimom. Ako želite spriječiti daljnje sušenje, morate samo zaustaviti dotjecanje zraka kisika.
To ćete postići pakiranjem suhog mesa u vakuum i držanjem u hladnijem i tamnijem prostoru.
Nadamo se da vam je ovih nekoliko savjeta o tome kako se pravilno radi zamrzavanje suhog mesa bilo od pomoći