Pametna i urnebesna

Upoznaj Bunny, genijalnog psa koji 'priča' pomoću gumba

San svakog od nas je čuti što naš kućni ljubimac ima za reći, a Alexis Devine o tome ne mora sanjati

105935743_728197191336196_4675433623170834950_n.jpg
Foto: Instagram

Kada bi tvoj kućni ljubimac mogao pričati, što bi ti rekao? Alexis Devine o tako čemu ne mora maštati. Ona je, naime, vlasnica prvog psa s kojim možeš voditi pravi razgovor. Da, dobro si pročitala.

Image
Životinje s invaliditetom

Dirljiva priča o mačku s dvije noge doza je inspiracije koju trebamo

Alexis je Bunny počela učiti razne naredbe još kada je bila štene, a sve je počelo s tek nekoliko gumba. Kada Bunny pritisne pojedini gumb iz njega se čuju riječi poput 'šapa', 'toalet', 'igra' ili 'hrana'. Sa smo godinu dana, na oduševljenje Alexis, Bunny je složila svoju prvu rečenicu. Jednog dana nakon duge šetnje Bunny je odmah otišla do svoje ploče s gumbima i pritisnula riječ 'ljuta'. Alexis je odmah bila zainteresirana, no Bunny tu nije stala.

Naime, nakon riječi 'ljuta', Bunny je pritisnula gumb 'bol' na što ju je Alexis skeptično pitala 'Gdje bol?'. Bunny je bez oklijevanja pritisnuta gumbe 'stranac' i 'šapa', a kada je njezina vlasnica provjerila njezinu šapu, u njoj je bila zabijena oštra nit divlje trave koja je nanosila bol u šapici. Ovo je bilo prvi dan kada je Bunny pokazala svojoj vlasnici na koji način razmišlja, a Alexis je ostala bez teksta.

S vremenom je Alexis dodala veliku paletu gumba s raznim riječima, a danas ih Bunny poznaje preko 50. Bez problema može tražiti hranu, šetnju ili maženje, a u posljednje vrijeme njezina pitanja postaju sve kompleksnija. Nama je posebno zanimljivo kako Bunny uči o tome kako je ona zapravo pas, a Alexis čovjek. Sve je započelo tako što je Bunny stala pred ogledalo i pitala Alexis 'Bunny čovjek?' na što se vlasnica urnebesno nasmijala i objasnila joj pomoću gumba kako je Bunny pas, a ona čovjek.

Proces upoznavanja Bunny s novom riječi je dugotrajan i nekada može biti frustrirajuć, ali uz dovoljno truda je moguć. Ovakav trening Bunny ne radi samo kako bi mogla popričati sa svojom vlasnicom, nego Alexis od svog projekta radi veliko znanstveno istraživanje koje će nam bolje približiti kako životinje razmišljaju.

Bunny je gotovo preko noći postala TikTok zvijezda kada je Alexis objavila njezin prvi video. Sada ima već više od 6.5 milijuna pratitelja koji jedva čekaju vidjeti novu ideju koja će Bunny pasti na pamet. Ako i ti želiš pratiti njezine brbljave avanture, osim na TikToku Alexis snimke objavljuje i na Instagramu, a često dijeli i savjete o tome kako svog psa naučiti pričati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.