Kakva nostalgija!

Nekad top, a danas flop: Slavne dame koje su 90-ih obožavale napadnu šminku

S nostalgijom se prisjećamo dobrih starih vremena i neobičnih trendova koji su nekad vladali modnom i beauty scenom. 'Manje je više' definitivno nije vrijedilo 90-ih

90-e trendovi.jpg
Foto: Profimedia.hr

Kada govorimo o trendovima, svako desetljeće ostavi svoj upečatljiv trag u prošlosti. Danas s podsmijehom gledamo na neke trendove koji su dominirali u 80-ima ili 90-ima i u sebi se potajno nadamo da se više nikad neće vratiti u modu.

Image
Kakav fail!

Što im je bilo? Make up promašaji slavnih dama o kojima se i danas priča

Osamdesete su svakako bile godine ludih modnih trendova i neobičnih frizura, dok 90-ih u modu dolaze neki malo drugačiji trendovi čije je glavno obilježje bio kič. Neki trendovi s početka i sredine devedesetih godina danas se smatraju neprihvatljivima ili čak i vulgarnima.

Image
Foto: Profimedia.hr

No, unatoč smiješnoj modi i neukusnim stilovima, 90-te su svakako imale svoju čar stoga ih se uvijek rado prisjećamo s dozom nostalgije. Jedan od upečatljivih trendova koji su obilježili tu eru bila je i jaka i pretjerana šminka, a takav su kričavi make-up nosile i brojne slavne dame.

Nosili su se jarki ruževi za usne i sjajila, tanke i iscrtane obrve, plavo sjenilo na očima... I sve to odjednom. U današnjim okolnostima ovakav look sigurno ne bi dobro prošao, no tada su bila neka drugačija vremena.

Upečatljive make-up lookove tada su 'furale' gotove sve slavne dame koje su tada bile tek na početku karijere, poput Angeline Jolie, Gwen Stefani i Geri Halliwell, a one najbolje smo izdvojile u nastavku. Iako su se naše preferencije i stilovi otada uvelike promijenili, uvijek je nekako nostalgično i zabavno prisjetiti se dobrih starih vremena.

POGLEDAJ VIDEO: Što se obavezno mora nalaziti u kozmetičkoj torbici?

Reese Witherspoon

Glumica Reese Witherspoon u 90-ima je bila tek zvijezda u usponu, a i ona je nosila prenaglašeni make-up – plavo sjenilo na očima te tamni crveni ruž na usnama. Sve to začinila je i prilično upečatljivom frizurom.

Drew Barrymore

I zvijezda 'E.T.-ja' i 'Charliejevih anđela', glumica Drew Barrymore u ono se vrijeme isticala svojim lookom, a jako je često mijenjala imidž. Sredinom devedesetih obožavala je nositi plavo sjenilo na očima i tamne ruževe na usnama.

Image
Foto: Profimedia.hr

Gwen Stefani

Slavna pjevačica koja je karijeru započela upravo u 90-ima, kao glavna pjevačica rock sastava No Doubt, u ono je vrijeme bila prepoznatljiva po neobičnim frizurama, jakoj šminki i izuzetno tankim obrvama.

Image
Foto: Profimedia.hr

Jennifer Lopez

Kiču 90-ih nije odoljela ni latino diva, slavna Jennifer Lopez koja je u ono vrijeme tek započinjala svoju karijeru, u glazbenoj, ali i filmskoj industriji. I njezino omiljeno sjenilo za oči bilo je ono u plavoj boji, dok je usne isticala sjajilom.

Image
Foto: Profimedia.hr

Geri Halliwell

Članica legendarnih 'Spajsica', pjevačica Geri Halliwell sredinom 90-ih bila je na vrhuncu slave, a njezin je upečatljiv look savršen primjer trendova koji su u ono vrijeme dominirali scenom.  

Image
Foto: Profimedia.hr

Angelina Jolie

Holivudska glumica Angelina Jolie smatra se jednom od najljepših žena na svijetu, a u prošlosti je voljela jako često mijenjati svoj imidž, posebice kad je bila tek na početku karijere. U filmu 'Hackers' iz 1995. godine nosila je kratku frizuru i prenaglašenu šminku, ali čak i s takvim pretjeranim lookom, glumica je izgledala prilično dobro.

Image
Foto: Profimedia.hr

Pamela Anderson

Po jakoj šminki i iznimno tankim obrvama u 90-ima je bila dobro poznata i zvijezda 'Baywatcha', glumica Pamela Anderson. Njezin su look željele kopirati brojne žene diljem svijeta, a i danas se smatra jedinstvenim i upečatljivim.

Image
Foto: Profimedia.hr

Salma Hayek

Ni lijepa glumica Salma Hayek nije odoljela ovom trendu pa se tako 1998. godine na premijeri u Los Angelesu pojavila s upečatljivom frizurom koja je tada bila vrlo popularna, dok je na usnama nosila jarko crveno sjajilo.

Image
Foto: Profimedia.hr