Stigao je Frenkijev "Troyanac"!

Najpopularniji reper Frenkie predstavlja svoj četvrti studijski album "Troyanac"

Stigao je Frenkijev "Troyanac"!

Jedan od najpopularnijih repera na ovim prostorima – Frenkie predstavlja svoj četvrti studijski album pod nazivom "Troyanac“. Nove Frenkijeve pjesme predstavljaju spremnost za najveće glazbene izazove.

Na pitanje zašto se album zove "Troyanac", Frenkie odgovara:

"Kada sam odlučio da moj novi album nosi ime „Troyanac“ i počeo o tome razmišljati malo ozbiljnije, zamišljao sam kako bi izgledao jedan moderni trojanac? Onda sam shvatio da ih poznajem nekoliko. To su moji prijatelji koji su zakoračili u svoje tridesete, osnovali obitelj, našli posao, ali pri tome nisu zaboravili svoje ideale i principe. Svi mi koji radimo u firmama, školama, fakultetima, kancelarijama, bolnicama, parlamentima i koji tamo, dakle iznutra pokušavamo da promijenimo dosadašnji, balkanski način razmišljanja i poslovanja. Neki su vremenom podlegli struji koja i danas djelomično uspijeva održati na životu stara pravila, ali sam siguran da ima i onih koji se još bore i polako iznutra mijenjaju stvari. Tradicionalne metode pomoću kojih smo se do sada borili zastarijevaju i neke tvrđave se mogu zauzeti samo iznutra, zato je vrijeme da postanemo Troyanci!“

Na kojem je tragu Frenkijev "Troyanac" možete poslušati u mixu ovdje:


Najveća razlika između "Troyanca" i Frenkijevih prijašnjih albuma je humor, što se moglo vidjeti i u pjesmi „Situacije“ u kojoj je gostovao Sale iz TBF-a . "Troyanac" je definitivno njegov  glazbeno najšareniji album. Hip hop ritam je naravno temelj albuma, ali pored toga, na albumu možemo čuti i primjese reggaea i funka.

Na novom je albumu Frenkie je ugostio brojne glazbenike: Kontra, Marčelo, Edo Maajka, Vukašin iz grupe Irie Fm, Dj Mrki, Filip Dizdar i Buba Corelli. Za produkciju su zaslužni Koolade, Niss, Toza, Xcirey, Mayer, Tripio i Kibo.

Ponosan jer je svako od gostiju i producenata odradio vrhunski posao i sve kockice su legle na svoje mjesto Frenkie kaže: „Jako sam uzbuđen kao da je u pitanju moj prvi, a ne četvrti album i jedva čekam da ga predstavim uživo''.

Donosimo i popis pjesama s albuma:

1. Šamaranje feat. DJ Mrki
2. Gori
3. Creme de la creme begins feat Marčelo, Edo Maajka i DJ Mrki
4. Francuz
5. Napaćeni bošnjo
6. Teočak
7. Lionel Messi rap feat Kontra
8. Situacije feat Sale
9. Ko, šta?! feat DJ Mrki
10. Pismo Milanu
11. Frenkie i Buba Coreli feat Buba Coreli
12. Why you want feat Vukašin
13. Trojanac
14. Dinamit feat Filip Dizdar

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.