Sigurne u sebe

Stare prirodno: Ove slavne žene nikad zbog ljepote nisu otišle 'pod nož'

Nije lako sa svakim novim danom brojati nove sijede vlasi i bore na licu, osobito u svijetu u kojem je imperativ mladost i ljepota. Ipak, postoje žene koje odbijaju estestke operacije i prirodno stare

BeFunky-collagesssxx.jpg
Foto: Profimedia.hr

Starjeti nikada nije bilo izazovnije, no što je danas. Osobito ženama. Vrijednost osobe gleda se kroz prizmu ljepote i mladosti pa svaka godina sa sobom nosi novi pritisak, a svaka nova bora znači još jednu izgubljenu bitku s vremenom. Zbog toga mnoge žene pribjegavaju estetskoj kirurgiji, a među njima prednjače glumice, pjevačice i sve one druge koje žive pod svjetlima reflektora.

Image
Prije i poslije

Prirodno vs plastika: Zvijezde koje izgledaju kao druge osobe nakon operacija

Mnoge su danas jedva prepoznatljive, a estetske korekcije postale su sasvim uobičajena pojava. No, usprkos tome, još uvijek postoje žene koje prihvaćaju svoje godine i dostojanstveno stare.

U nastavku ti otkrivamo slavne žene koje nikad nisu podlegle sirenskom zovu estetske kirurgije, a vjerujemo da ćeš se složiti s nama da izgledaju fantastično.

Isabella Rossellini

U jednom od svojih intervjua, navodi Brightside, glumica je rekla da nikada neće zbog ljepote otići pod nož. Njezin recept za mladolik izgled su organska hrana i kvalitetna krema za lice, a ovako izgleda danas, u 69. godini.

Sharon Stone

Ova holivudska glumica ima sve. I ljepotu i seksepil i pamet. S kvocijentom inteligencije 154 spada u najpametnije ljude na svijetu, zna se nositi sa starenjem i tvrdi da nikada nije bila niti na jednoj estetskoj operaciji. Bar ne svojevoljno. Naime, u 43. se morala podvrgnuti operaciji grudi, zbog beningnih tumora pa joj je liječnik na svoju ruku povećao grudi jer je smatrao da će joj bolje pristajati na bokove. Tako ona tvrdi. Iste godine imala je i težak moždani nakon kojegje ponovno učila govoriti, hodati, jesti i stala je na noge kao da joj ništa nije bilo. Stone je čvrsta kao kamen. Danas ima 64 godine i izgleda sjajno.

I rekonstrukcija kultne scena iz Sirovih strasti iz 1992. kada je glumica imala 34. godine.

Brooke Shields

Glumica je priznala da je isprobala botoks, no rezultat joj se nije svidio pa je odustala od ponovnog korištenja. Operacija se boji. Strahuje da bi nakon njih u konačnici izgledala kao Jocker. Stari prirodno i u 56. izgleda itekako zanosno.

Kraljica Plave lagune. Shields je film koji ju jeproslavio snimala kad joj je bilo samo 14 godina. S obzirom na golišave scene, film je dignuo prašinu.

Salma Hayek

Prekrasna meksičko američka glumica Salma Hayek rođena je 1966. godine. U svim intervjuima koje daje naglašava kako se se nikada neće podvrgnuti estestkim zahvatima u svrhu "brisanja" godina. Lako joj je tako govoriti kada je vrijeme na njezinoj strani pa s godinama izgleda sve bolje.

U mladosti je ovako izgledala.

Jodie Foster

Australska oskarovka smatra da moderno društvo prisiljava ženu da se transformira prema modnim standardima koji ne podnose starenje. Ona se svojih bora i svojih sijedih ne boji i ne skriva ih te je apsolutno protiv plastine kirurgije u svrhu pomlađivanja. U studenom je napunila 59 godina.

Andie MacDowell

Glumica i manekenka, žena koja dolazi iz svijeta mode upravo onog koji diktira standarde ljepote i ne podnosni ni sijedu kosu niti bore, odlučila je starjeti bez botoksa, plastične kirurgije i boje za kosu. Ponosno će izaći na svaki crveni tepih ne krijući godine. U travnju je napunila 64. Što je najzanimljivije, moda je i dalje obožava, a to znači da smo mi te koje diktiramo što je lijepo. Mi postavljamo standarde.

Emma Thompson

Ova je britanska glumica s kolegicama i sunarodnjakinjama Kate Winslet i Rachel Weisz osnovala British Anti-Cosmetic Surgery League, udrugu protiv plastičnih operacija kako bi dokazale da se može lijepo starjeti i bez odlaska pod nože te potaknule žene da se prihvate onakve kakve jesu. Emma ima 63 godine.

Sigourney Weaver

Glumica ima 72 godine i kaže, ne boji se starenja. Svojevremeno je u intervjuima izjavljivala kako ne vidi ništa loše niti ružno u borama te ne planira pod nož kako bi izbrisala godine sa svog lica.

Cindy Crawford

Supermodel koji je svijetom vladao '90-ih i danas izgleda sjajno. Za razliku do svojih brojnih kolegica, Cindy Crawford nije otišla pod nož kako bi izbrisala bore s lica i zategnula ga. Velika je pobornica mikrodermobrazije, obvezno koristi kremu sa zaštitnim faktorom za lice te proizvode koji hrane i vlaže kožu.

Meryl Streep

Holivudska diva Meryl Streep dokaz je da su žene poput vina, što su starije to bolje. Izgleda sjajno, stari dostojanstveno, daleko od klinika za estestku kirurgiju. Ima stabilan brak, jedan od najdugovječnijih u Hollywoodu i djecu na koju je ponosna.

Monica Bellucci

Talijanska glumica izvanredne ljepote ne boji se starenja, štoviše svoje godine prihvaća kao nešto potpuno prirodno i neizbježno. "Postoji toliko žena koje se osjećaju slobodnim da stare na drugačiji način. Nisam opsjednuta izgledom. Uvijek sam bila žena s oblinama, nikad premršava. Takva jemoja priroda. I želim starjeti mirno, bez pritiska. Kada imaš 50 ili 60, nemaš iste potrebe kao s 20. Godine nam daju drugačiju perspektivu", objasnila je u intervjuu za Sunday Times Style.