Saznale smo sve o kvizu '10 pitanja' koji uskoro kreće na RTL-u

Od ponedjeljka do četvrtka u 20.30 sati vrijeme na RTL-u rezervirano je za potpuno drugačiji zabavni kviz

Saznale smo sve o kvizu '10 pitanja' koji uskoro kreće na RTL-u

U ovo vrijeme, kad svi moramo biti odgovorni i solidarni te ostati kod kuće, ljudi su često primorani različite načine zabave tražiti unutar vlastita četiri zida, pa tako njihovi domovi često postaju učionice, sportski tereni, teretane ili pak koncertne dvorane.

U novom RTL-ovu zabavnom kvizu '10 pitanja' dnevni boravak natjecatelja pretvara se u virtualni natjecateljski studio, a oni će, iz udobnosti vlastitog kauča te s ekipom koju sami odaberu, imati priliku dobro se zabaviti te pritom unovčiti svoje znanje o Hrvatskoj.

ImageVoditeljsku palicu novog projekta spremno je preuzela Antonija Blaće koja se u novoj situaciji izvrsno snašla, a premda joj zabavni kvizovi nisu stran teren, '10 pitanja' vodit će u potpuno različitom i dosad neviđenom okruženju.

''Kad sam mislila da sam vodila sve moguće formate, nakon emisija uživo iz arena i pred 10 tisuća gledatelja, raznih zemalja, čak i kontinenata, studija punih publike, sad nešto potpuno suprotno! Sama sam u studiju, a natjecatelje čujem i vidim kao da komuniciramo putem Skypea ili kao da imamo live na Instagramu'', ističe Antonija koja će prvi put komunicirati s natjecateljima iz njihovih domova putem videopoziva.

Svaka epizoda kviza '10 pitanja' donosi nam tri nova natjecateljska tima koji se, odgovarajući na pitanja o hrvatskoj povijesti, glazbi, gastronomiji ili pak filmu, natječu za novčanu nagradu od ukupno 2000 kn, koja je rezervirana samo za one najbolje. Na putu do pobjede vodit će ih kandidati omiljenih RTL-ovih showova koje će se pridružiti njihovim timovima. ''Zvjezdani pomagači'' koji u pomoć priskaču već u prvoj epizodi su Hana Rodić i Goran Jurenec, omiljena zvijezda 'Ljubav je na selu' Bahra Zahirović te kandidati prve sezone showa 'Superpar' Danijela Dragović i Josip Ajduk

'Jako je pozitivno što možemo nešto tako napraviti u vrijeme ove situacije i svi skupa malo zaboraviti na ovu koronu. Pozivam sve gledatelje da prate kviz jer mislim da ćemo se baš lijepo podružiti i nasmijati'', oduševljeno ističe Bahra koja nije očekivala da će se ikad okušati u kvizu, no optimizam ne gubi, ''Imam dosta znanja i saznavanja, uvijek sam voljela povijest u školi pa mi pitanja neće biti nikakvo iznenađenje''.

ImagePobjedničkog duha ne manjka ni u domu ''superpara'' Danijele i Josipa. ''Pozivamo vas da se prijavite u kviz '10 pitanja' i zaigrate zajedno s nama. Odaberite nas kao 'zvjezdane pomagače', a mi ćemo vam pomoći da zaradite 2000 kuna. Jer kad toliko znamo o BMW-ima, zamislite koliko onda tek znamo o Lijepoj Našoj! Zabava i 'pare' su zagarantirane. Josipu ide 13% provizije za donaciju novih guma jer su sadašnje zapaljene u ovoj dosadnoj izolaciji'', šale se simpatični Imoćani.

Uzbuđenje ne kriju ni Hana Rodić i Goran Jurenec koji gledateljima poručuju: ''Ekipa, pozivamo vas da ostanete doma i zajedno s nama zaigrate kviz! U paru smo najjači, idemo po pobjedu i garantiramo zabavu za pamćenje''.