Brak na prvu

Psiholog Boris Blažinić: 'Nažalost, krivo očekivanje od sebe i partnera može dovesti do razočaranja'

Od utorka, 12. listopada u 21.15 na RTL-u počinje druga sezona velikog sociološkog eksperimenta 'Brak na prvu' u kojem profesor Blažinić uz pomoć izrade psihoprofila kandidata pronalazi optimalne parove koji će se upoznati tek na vlastitom vjenčanju

f4210ef0d4fda4363f69a8f3da40c332_view_article_new.jpg
Foto: RTL

Boris Blažinić je profesor i sudski vještak za psihologiju, TBM (Total Balance Metode) terapeut te vodeći stručnjak za psihoprofiliranje, razvoj osobnosti i emocionalno zdravlje. Nakon završenog studija Psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Boris nastavlja poslijediplomsko obrazovanje na studiju Socijalna psihijatrija pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu te završava dodatne specijalizacije i treninge iz područja psihologije u Japanu, SAD-u, Engleskoj i Njemačkoj. Posjeduje međunarodno iskustvo i proveo je više od 1400 treninga u koje je bilo uključeno više od 14000 polaznika.

Autor je jedinstvene Total Balance Metode (TBM) za eliminiranje emocionalnih i mentalnih blokada i otključavanja osobnih potencijala kako bi svaki pojedinac postigao željene rezultate na svim područjima života. Osim toga, Boris je i često viđeno lice u medijima, a širem gledateljstvu poznat je nakon sudjelovanja u prvoj sezoni popularnog showa 'Brak na prvu'. A kad je riječ o novoj sezoni, profesor psihologije ističe koja je točno njegova uloga u ovom sociološkom eksperimentu te kako pronalazi kompatibilne parove.

shimmer fallback

„Svaki kandidat ima specifične preferencije i kriterije odabira poželjnog partnera ili partnerice, poput izgleda, dobi, visine, obrazovnog statusa, a nekima je važna nacionalnost, vjeroispovijed, imaju li djecu ili ne, i slično. Moja uloga je putem strukturiranih intervjua utvrditi te ključne preferencije i kriterije kandidata za izbor partnera ili partnerice, što je jako važno za privlačnost. Također, na temelju raznih testiranja, bihevioralnog opažanja i strukturiranog intervjua izrađujem psihoprofil pojedinog kandidata. Psihoprofil je važan zbog procjene kompatibilnosti karaktera kandidata, a ona je ključna za održivost veze. Profil svakog sudionika sadržava informacije o specifičnim potrebama, životnim i radnim vrijednostima, karakternim crtama, osobnim kvalitetama i potencijalima, kao i podatke o slabostima, emocionalnim, kognitivnim i ponašajnim obrascima, kako reagiraju u stresu, kako u sigurnosti, kako komuniciraju i grade odnos. Psihoprofil nije ključ za pronalazak savršenog partnera, to je alat za kako biti najbolji mogući partner. To nije ključ za savršen život, već savjet za koji svakome može pomoći da napravi dobre životne izbore za sebe“, objašnjava Blažinić, koji će u drugoj sezoni bračne parove spajati zajedno s eksperticama i kolegicama Ivom Stasiow, dr. med. mag. univ. psihoterapije te Sanelom Kovačević Nelly, spisateljicom i stručnjakinjom za muško-ženske odnose. Kako svaka sezona ima svoje posebnosti, Boris naglašava kako će gledatelji ove godine pratiti ljubavne priče potpuno različitih karaktera od onih iz prethodne sezone.

shimmer fallback

„Novi kandidati su svakako drugačijeg karaktera i u socijalni eksperiment unose drugačije iskustvo i očekivanje. Nažalost, krivo očekivanje od sebe i partnera ili partnerice može dovesti do razočaranja, povreda i burnih emocionalnih reakcija. Bit će izuzetno interesantno vidjeti kako se razvija ljubavni odnos, kako su se neki odmah zaljubili, kako su neki bili iskreni, a neki ne, kako su nekima maske brzo pale. Vidjet ćemo nešto čemu i u realnom životu možemo svjedočiti. U svakom slučaju, bit će puno emocija, iznenađenja i životnih lekcija. Druga sezona će biti još izazovnija, produkcijski naprednija i s puno izazova pred kandidatima. Gledatelje očekuje puno iznenađenja!“, zaključuje psiholog Blažinić.

Drugu sezonu popularnog showa 'Brak na prvu' ne propustite pratiti idući tjedan od utorka do petka u 21.15 sati na RTL-u!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.