Propustili su šansu: 10 glumica i glumaca koji su mogli biti zvijezde filmskih hitova

Možeš li zamisliti da 'Zgodna žena' nije Julia Roberts ili da Ryan Gosling nije zvijezda 'La La Landa'?

Propustili su šansu: 10 glumica i glumaca koji su mogli biti zvijezde filmskih hitova

Velike su šanse da su mnoga velika holivudska imena koje poznaješ danas tamo gdje jesu jer su jednom (ili više puta) tijekom karijere donijeli pravu odluku. A nema sumnje da je jedno od najvažnijih pitanja u karijeri svakog glumca i glumice koje uloge treba prihvatiti i za koje se treba boriti, a koje slobodno mogu odbiti ili propustiti

Image

Filmovi koji su temeljeni na istinitim događajima, ali neki važni detalji namjerno su ostali skriveni


Uostalom, snimanje filmova oduzima puno vremena, rada i truda, a svi oni mogu sudjelovati u ograničenom broju projekata iz godine u godinu. Kao i u svakom drugom poslu, možda će se osvrnuti i vidjeti da je odbijanje sudjelovanja u određenom projektu bio pravi izbor, ali ne možemo se ne zapitati što bi se dogodilo da su neki od tih glumaca i glumica iskoristili propuštene prilike

Imajući to na umu, malo smo istražile i napravile popis glumica i glumaca koji su odbili 'svježe' napisane scenarije koji su na kraju postali veliki kino hitovi, a neki od njih sada već i kultni filmovi

Vrag nosi Pradu

Glumica Rachel McAdams bila je prvi izbor za glavnu žensku ulogu u popularnom filmu 'Vrag nosi Pradu', ali više puta je odbila ovu ulogu.


Teško je pomisliti na 'Vrag nosi Pradu' bez Anne Hathaway kao jedne od glavnih likova, ali upravo se to moglo dogoditi da je Rachel McAdams prihvatila jedan od mnogih poziva producentice filma, da igra glavnu ulogu. Glumica je možda i požalila svoju odluku s obzirom da je film doživio ogroman uspjeh na kino blagajnama, zaradio više od 300 milijuna dolara i uspio 'zaraditi' dvije nominacije za Oscara.

Igra oponašanja

Warner Bros. kupio je scenarij za hvaljeni film 'Igra oponašanja' isključivo za Leonarda DiCaprija, ali sve je propalo u vodu s  obzirom da glumac nikad ništa nije formalizirao.


U ovom slučaju uloga koju je DiCaprio odbacio bila je ona glasovitog matematičara Alana Turinga. Warner Bros. je u nekom trenutku čak uspio kupiti prava na priču jer je DiCaprio pokazao interes za glavnu ulogu u filmu. Međutim, glumac nikad ništa nije potvrdio i produkcijska kuća je na kraju odustala od svega. Na kraju je kompanija Black Bear Pictures stekla autorska prava, a ulogu Turinga dobio je Benedict Cumberbatch, što mu je donijelo nominaciju za najboljeg glumca na dodjeli Oscara.

Mrska osmorka

Glumica Jennifer Lawrence sastala se čak s Tarantinom kako bi glumila u njegovom filmu 'The Hateful Eight' iliti 'Mrska osmorka', ali kako je imala već dva projekta i nije imala vremena, morala je odbiti ulogu.


Redatelj Quentin Tarantino, poželio je da Jennifer Lawrence igra žensku ulogu u njegovom filmu. Sastao se s glumicom, ali prema njegovim riječima, taj je razgovor više bio iz pristojnosti jer tada je glumica bila previše zauzet snimanjem filma 'Joy' i još uvijek je bila usred intenzivne kampanje za reklamiranje nastavka filma 'Igre gladi'. Na kraju, Tarantino se predomislio i odlučio se za Jennifer Jason Leigh, koja je ulozi definitivno dala drugačiji osjećaj, s obzirom da je 28 godina starija od Jennifer Lawrence. Tarantino je na kraju bio više nego zadovoljan, a Jennifer Jason Leigh nominirana je i za Oscara.

Čuvari galaksije 2

Matthew McConaughey morao je birati između pridruživanja već uspješnoj franšizi ili započinjanja potpuno nove. Radilo se o filmovima 'Čuvari galaksije 2' ili 'Kula tmine'.


Na kraju je izabrao 'Kulu tmine', što je adaptacija niza romana koje je napisao Stephen King. McConaugheyjevo obrazloženje glasilo je da, budući da su se Čuvari galaksije pokazali takvim uspjehom, za drugi dio dobili su priliku da naprave mjesta za još poznatijeg glumca, ali zbog toga bi se on osjećao samo kao 'dodatak'. No, franšiza 'The Dark Tower' bila je potpuno nova, i htio je filmu pristupiti na svoj način, što ne bi u potpunosti mogao u 'Čuvarima galakasije'. Inače je glumac bio prvi izbor za ulogu Star-Lordovog (Chris Pratt) oca. Njega je na kraju glumio glumac Kurt Russel.

Zgodna žena

Molly Ringwald, zvijezda u usponu 80-ih, bila je prvi izbor za glavnu ulogu u romantičnom filmskom klasiku 'Zgodna žena'.


Mnoge su glumice bile u užem izboru za ulogu Vivian. Međutim, prvi izbor za redatelja Garryja Marshalla bila je Molly Ringwald, koja je glumila u legendarnim filmovima iz 80-ih poput 'Klub ranoranilaca', 'Šesnaest svijeća' ili 'Lijepa u ružičastome'. Glumica je pročitala prvu verziju scenarija scenarija pod nazivom 3000 dolara i odbila ulogu. Na kraju je Vivian igrala Julia Roberts, koja je prvobitno trebala glumiti sporednnu ulogu u filmu. Ne samo da je film bio uspjeh na kino blagajnama (zaradio je više od 460 milijuna dolara), već je Julia Roberts nominirana za nagradu Akademije i osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu. Uostalom, to je bila uloga koja ju je istinski vinula u zvijezde. 

La La Land

Glumac Miles Teller plesao bi i pjevao u mjuziklu 'La La Land' umjesto Ryana Goslinga, ali produkcija nije uspjela postići dogovor. 

Naime, uloga Sebastiana u La La Landu prvobitno je napisana za Milesa Tellera, ali nakon dugih pregovora o ugovoru, glumac je odustao. Na kraju se redatelj okrenuo Ryanu Goslingu koji je 7 godina stariji od Tellera. Gosling je čak morao naučiti svirati klavir za ulogu. No na kraju, čini se da se sav trud isplatio: zahvaljujući izvrsnoj izvedbi, Ryan Gosling osvojio je Zlatni globus i nominiran je za Oscara za najboljeg glumca.

Ghostbusters

Emma Stone odbila je ulogu u ženskoj verziji Ghostbustersa jer se radilo o franšizi. 

Višestruko nagrađivana glumica taman je tada glumila u filmu Spiderman. To je bio jedan od razloga što je odbila prijedlog za sudjelovanje u ženskoj verziji Ghostbustera iz 2016. godine. Stone je pročitala scenarij i smatrala ga vrlo smiješnim, ali nije smatrala da je vrijeme da se vrati u franšizu zbog obveze koju takav projekt uključuje. Na kraju su zvijezde filma bile Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones i Kate McKinnon.

Annie

Glumica i kćer Willa Smitha, Willow Smith - u dobi od 12 godina odustala je od filma Annie.

Naime, u remakeu glazbenog filma Annie prvotno je trebala biti Willow Smith, a njezin tata Will Smith bio je i producent filma. Willow je u to vrijeme bila samo dijete, ali unatoč očevom entuzijazmu, odustala je od projekta. Otac ju je pokušao uvjeriti da ne odustaje, govoreći joj da može dovesti svoje prijatelje na set i da će upoznati Beyoncé. Međutim, Willow je bila ustrajna u svojoj odluci i na kraju je ulogu odigrala Quvenzhané Wallis, koja je osvojila nominaciju za Zlatni globus.

Djevojka od milijun dolara

Glumica Sandra Bullock mogla je igrati boksačicu u filmu Clinta Eastwooda 'Djevojka od milijun dolara', ali zbog nastavka filma 'Cura na zadatku 2' - odustala je. 

Naime, snimanje 'Djevojke od milijun dolara' bilo je u isto vrijeme kada i 'Cura na zadatku 2'. Na kraju je uloga Maggie Fitzgerald pripala Hilary Swank, film je postigao uspjeh, a glumica je, između ostalog, osvojila Zlatni globus i Oscara za najbolju glumicu.

Spring Breakers: Proljetno ludilo

Nećakinja Julije Roberts, glumica Emma Roberts trebala je glumiti glavnu ulogu u filmu 'Spring breakers', ali se nije slagala s redateljem.

Zvijezda Scream Queens i American Horror Story, bila je na pragu igranja vodeće uloge u Spring Breakersu, zajedno sa Selenom Gomez i Vanessom Hudgens, ali redatelj Harmony Korine objasnio je da se on i glumica nisu 'kreativno slagali'. Na kraju je Napokon je vodeći lik preuzela zvijezda serije 'Slatke male lažljivice', Ashley Benson.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.