Rado ih se prisjećamo

Ljubi, ljubi me: Najpoznatiji povijesni poljupci na svijetu

Bilo da se radi o filmovima, serijama ili stvarnom životu, postoji nekoliko poznatih poljubaca koje i danas pamtimo. U nastavku smo izdvojile naših top 10 najlegendarnijih poljubaca

poljupci.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Ako ćemo biti iskreni, jedina stvar koja je gotovo jednako zadovoljavajuća kao kad se konačno poljubimo s nekim koga volimo je vidjeti i druge ljude da se toliko vole i ljube - bilo da se radi o našem omiljenom filmskom ili televizijskom paru ili fotografiji potpunih stranaca koji su se poljubili kako bi proslavili završetak Drugog svjetskog rata koja je obišla svijet.

Image
Pusice na sve strane

Ljubi se! Nevjerojatno koliku pozitivnu moć imaju poljupci

Postoje neki poljupci koji su s pravom dobili titulu legendarnih i najpoznatijih poljubaca u povijesti, bilo na filmu, u seriji ili u stvarnom životu, a kojih se i danas rado sjetimo. A iako je Međunarodni dan ljubljenja iza nas, nikad nije kasno prisjetiti se najpoznatijih poljubaca svih vremena - u ime ljubavi. U nastavku smo izdvojile naših top 10 poljubaca.

Poljubac povodom završetka Drugog svjetskog rata

Medicinska sestra Greta Zimmer i vojnik George Mendonsa nikada se nisu sreli prije svog slavnog poljupca, a tek su godinama kasnije saznali da je njihov poljubac zabilježen na kameri. Njihov je poljubac dospio na naslovnicu časopisa Life kako bi proslavio kraj Drugog svjetskog rata, a čak je rekreiran i kao golemi kip na Floridi i u Kaliforniji. Ipak, slika nije prošla bez kontroverzi. Neki vjeruju da slika prikazuje seksualno uznemiravanje jer su Zimmer i Mendonsa bili stranci, no kako god bilo, ovo je ostao jedan od najzapamćenijih poljubaca u povijesti.

Poljubac na kiši u filmu "Bilježnica"

Romantični film "Bilježnica" snimljen prema romanu Nicholasa Sparksa bez sumnje je jedan od omiljenijih filmova i u njemu je toliko lijepih trenutaka da nam je teško izabrati onaj najdraži. Ipak, kao jedan od legendarnih izdvaja se onaj u kojem se bivši par Noah i Allie ponovno sretnu usred grmljavinske oluje nakon godina razdvojenosti zbog klasnih razlika i Prvog svjetskog rata. Cijeli film do tog trenutka se pripremao nas je za njihov ponovni susret koji je zaista bio epski, a završio je strastvenim poljupcem na kiši koji je ostao jedan od zapamćenijih poljubaca u filmovima.

Poljubac Rose i Jacka na pramcu Titanica

Tko nije plakao na film "Titanic", taj zasigurno laže. Ovaj film temeljen je na istinitom povijesnom događaju, uz nezaobilazni dodatak ljubavne priče koja nas je sve osvojila na prvu, a riječ je o predivnoj i tragičnoj ljubavi glavnih junaka, Rose i Jacka. I danas pamtimo sve njihove legendarne scene iz filma (pa i onu zadnju, koje se najradije ne bismo sjećali), no scena gdje se njih dvoje nalaze na pramcu broda, s vjetrom u kosi i zalaskom sunca pred njima, a zatim se i poljube, sigurno nam je jedna od dražih. Ovo je još jedan filmski poljubac koji je ušao u povijest.

Dugoočekivani poljubac Rossa i Rachel u "Prijateljima"

Ljubavna priča između Rossa i Rachel započela je u prvoj epizodi "Prijatelja", ali je prošla kroz mnoge uspone i padove prije nego što su konačno završili zajedno u finalu serije. No odlučujući trenutak njihove veze ostaje njihov prvi poljubac na vratima kafića Central Perk - nakon ogromne svađe. Obožavatelji su čekali dvije sezone da se njih dvoje napokon "spetljaju", a ovaj trenutak poljupca ostao je jedan od omiljenih trenutaka u cijeloj seriji, u svih 10 sezona.

Prvi Disneyjev "poljubac prave ljubavi" u "Snjeguljici i sedam patuljaka"

Svi smo čuli za "poljubac prave ljubavi" i pravu ljubav koja liječi sve, a Disneyeva "Snjeguljica" je bila prva dama u nevolji koju je svojim poljupcem probudio njezin princ, njezina jedna prava ljubav. Ovaj je poljubac magično "izliječio" Snjeguljičino trovanje jabukom, a nakon njega, još je nekoliko crtanih filmova prikazalo čaroban poljubac prave ljubavi - od "Uspavane ljepotice" i "Male sirene" pa sve do "Ljepotice i zvijeri".

Poljubac na kraju filma "Duh"

Ljubavna priča Molly i Sama u filmu "Duh" završava u onom trenutku kada je Sam ubijen, ali Samov duh nastavlja živjeti i on na kraju pronalazi vidovnjakinju koja će nastaviti komunicirati s Molly u njegovo ime. Ovaj film, koji je rijetka kombinacija romantike i neizvjesnosti, bio je neočekivani hit koji je osvojio više Oscara, a poljubac glavnih likova na samom kraju filma, kada se Sam konačno oprašta od Molly, i danas pamtimo.

Poljubac princa Williama i Kate Middleton na balkonu

Ljubavna priča između princa Williama i Kate Middleton mnogima je omiljena kraljevska ljubavna priča. Još od Charlesa i Diane britanska kraljevska obitelj nije ovako plijenila pozornost svijeta, a prvi poljubac Williama i Kate nakon vjenčanja na balkonu pokazao je svijetu da bajke uistinu postoje.

Kišni poljubac Spider-Mana i Mary Jane u "Spider-Manu"

Poljubac između Petera Parkera (odnosno Spider-Mana) i njegove drage Mary Jane, u kojem on visi naopačke dok pada kiša, također je jedan od legendarnih filmskih poljubaca kojih se rado sjetimo. Iako je Tobey Maguire u kasnijim intervjuima rekao da nije mogao disati jer mu se voda slijevala u nos, ova romantična scena jedna je od nama dražih u ovom filmu, a osim toga, uvijek je zabavno gledati kako štreber osvaja djevojku svojih snova.

Prvi poljubac Lukea i Lorelai u "Gilmoreicama"

Luke i Lorelai imali su jedan od najboljih prvih poljubaca na televiziji. Nakon što su naizgled ignorirali vrlo jasne osjećaje koje su gajili jedno prema drugom tijekom četiri duge sezone, Luke je konačno shvatio da je zaljubljen u Lorelai, pozvao ju na spoj i konačno je poljubio na kraju četvrte sezone. Kasniji raskid njihove veze i dalje je bolna tema za fanove "Gilmoreica", ali na trenutak su njih dvoje imali savršenu vezu.

Prvi poljubac Rona i Hermione u zadnjem dijelu "Harryja Pottera"

Iako je glumcima bilo neugodno, a neki obožavatelji nisu bili sretni zbog toga, poljubac između Rona i Hermione u drugom dijelu "Harryja Pottera i Darova smrti" označio je početak jedne od najvećih ljubavnih priča 21. stoljeća. Ronu se Hermiona godinama sviđala i bilo je lijepo vidjeti da su nakon toliko godina oni konačno završili zajedno.