Žanr kojem se uvijek vraćamo

Voliš ljubiće? Ovo su nove serije i filmovi na koje trebaš obratiti pažnju

Ljubavne spletke, drame i slomljena srca - sve to obožavamo pratiti kroz filmove i TV serije, pa smo saznale koje to nove naslove vrijedi škicnuti.

profimedia-0687932379.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nekoć se smatralo kako su ljubavni romani i filmovi lako štivo za usamljene ili pak nesretne žene, no danas znamo da su upravo ljubići među najintrigantnijim žanrovima svijeta filma. Osim toga što mogu biti vrlo raznovrsni, uvijek nam se lako poistovjetiti s tuđim ljubavnim jadima, ali i srećom, kao i pronaći utjehu u takvim pričama. Ne čudi stoga da su danas neke od najgledanijih serija one ljubavne, kao i da romantične komedije neprestano pune kino dvorane. Ako se i ti ubrajaš među zaljubljenice u ljubavnu fikciju, pronašle smo pet novih naslova koje definitivno trebaš uvrstiti u svoju "watch listu".

Image
Za večeri pod dekicom

Filmovi i serije koje gledamo u travnju: Proljetni 'must see' noviteti

Od nove filmske adaptacije Jane Austen pa sve do korejskih hit serija - ljubav će nas opet prikovati uz male ekrane i filmska platna kroz ove novitete.

Uvjeravanje

Za početak, tu je novi film "Uvjeravanje" nastao kao adaptacija slavnog romana kraljice ljubića, Jane Austen. Premijeru će film doživjeti u srpnju ove godine, a glavne uloge tumače Dakota Johnson i Henry Golding. Radnja prati romantičnu vezu između Anne Elliot i mornaričkog časnika Fredericka Wenwortha. Bili su sretno zaručeni sve dok Anneina prijateljica Lady Russel, nije uvjerila Anne da je on "nedostojan" njezine ruke. Sada, osam godina kasnije, Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan, a Annieina obitelj je na rubu stečaja. Još uvijek se vole, ali greške iz prošlosti mogle bi ih zauvijek rastaviti. Klasičan Austenovski plot twist koji nas uvijek iznova privuče da filmu damo šansu.

Redeeming Love

Ovaj film dolazi u kina ove godine, a zapravo se radi o čudnom spoju romantike, vesterna i kršćanske tematike. Zvuči čudno, zar ne? Pomalo da, ali se radi i o filmu koji obiluje romantikom, pa je kao stvoren za sve strastvene obožavateljice ljubića. Radnja je smještena u vrijeme Zlatne groznice i osvajanja američkog Zapada, u 19. stoljeću, a prati mladi ljubavni par - djevojku prostituku i mladića kojem Bog naredi da ju oženi i iskupi sve njezine grijehe. Svakako neuobičajen zaplet, ali možda baš zato vrijedan gledanja.

Bez signala

Kroz ovu novu romantičnu komediju koja će u kina stići u lipnju upoznaj Dana i Jeanine Dewerson. Jedina iskra u njihovoj spavaćoj sobi dolazi iz utičnice za struju. Najbolji prijatelj njihove kćeri je njezin iPad. Dan to više ne može podnijeti te isplanira miran, opuštajući vikend u udaljenom planinskom gradu. Bez djece, bez telefona, bez društvenih mreža, samo čisti, svježi zrak i puno romantike. Ali ono što počinje kao savršeni vikend brzo postaje katastrofa. Bez GPS-a koji bi im pokazao put ili društvenih mreža koje bi spriječile njihovu dosadu, Dan i Jeanine su prisiljeni ponovno se povezati jedno s drugim. Može li "digitalni detoks" doista spasiti njihov brak i razum? Ako te još treba nagovarati da odeš u kino pogledati ovu novu zabavnu romantičnu komediju, spomenut ćemo samo da je u glavnoj ulozi Eva Longoria, što bi mnoge moglo dodatno ponukati da filmu daju šansu.

Bridgerton

Vjerojatno ovu seriju ne moramo posebno ni spominjati, jer već i vrapci na grani za nju znaju, no ako joj još nisi dala šansu - svakako to učini. Naime, "Bridgerton" je iznimno zabavna serija, a koja je nedavno dobila i svoju drugu sezonu, koja će te uvući u ljubavne i političke spletke aristokracije s kraljevskog dvora Engleske s početka 19. stoljeća. Obilje melodrame, prekrasnih kostima i scenografije uvući će te u ovaj fiktivni svijet u tren oka, a ni erotične scene neće te ostaviti ravnodušnom.

Dvadeset pet i dvadeset jedan

Korejski su filmovi i serije već godinama na iznimno dobrom glasu, a ova nas je nova romantična serija "Dvadeset pet i dvadeset jedan" jednostavno oduševila. Radnja prati živote pet likova i njihove ljubavne priče koje se razvijaju od 1998. do 2021., a serija ima 16 epizoda koje možeš odmah bingeati. Da se radi o velikom hitu koji oduševljava zapletima i ljubavnim dramoletima dokazuje i činjenica da se radi o jednoj od najgledanijih južnokorejskih serija svih vremena.