Omiljeni žanr koji nikad ne dosadi

Filmski vikend: Pet novih božićnih filmova koje možeš pogledati na Netflixu

Božić je sve bliže, a na Netflix iz dana u dan pristižu novi božićni filmovi idealni za cijelu obitelj. Izdvojile smo njih pet koje moraš pogledati ovog mjeseca

profimedia-0737563233.jpg
Foto: Profimedia.hr

Prosinac je konačno tu, a to znači samo jedno - u nadolazećim danima ne gledamo ništa drugo osim božićnih filmova koji će nas uvesti u blagdanski duh i pružiti nam dozu radosti i bijeg od stvarnosti. Osim nekih božićnih filmskih klasika koje već tradicionalno gledamo svake godine, kao što su "Sam u kući", "Grinch", "Ljubav i praznici" i "Zapravo ljubav", svake godine nekoliko mjeseci prije Božića dolaze novi filmski naslovi u kojima možemo uživati.

Image
Znamo što gledati ovih blagdana

Ho, ho, ho: Koji je savršeni božićni film za svaki horoskopski znak?

Tako je i ove godine na platformu Netflix stiglo nekoliko novih božićnih filmskih naslova koje jedva čekamo pogledati, a koji su idealni za cijelu obitelj. Neki od njih su obiteljski filmovi, neki su animirani filmovi, a većina njih su ipak oni klasični romantični s radnjom koju već možemo predvidjeti, no koje unatoč tomu volimo jer nam daju taj poseban božićni osjećaj. A ako ne znaš što gledati ovog vikenda, izdvojile smo pet novih božićnih filmova koje možeš pogledati na Netflixu.

"Ljubav u božićno doba"

Film koji je označio povratak omiljene dječje zvijezde Lindsay Lohan, "Ljubav u božićno doba", već je neko vrijeme na Netflixu, a prati razmaženu, nedavno zaručenu nasljednicu, koja za vrijeme božićnih blagdana izgubi pamćenje u nesreći na skijanju i završi u simpatičnom hotelu kojeg vode udovac i njegova kći. Iako je završetak itekako predvidljiv, ovaj je film idealan za opuštanje i uživanje.

"Noelov dnevnik"

Još jedan romantični film u kojem možeš uživati ovih blagdana je i nedavno pristigli "Noelov dnevnik", idealan za sve ljubitelje romantike i srcedrapajućih scena. Priča prati poznatog autora romana koji, čisteći svoj dom iz djetinjstva za Božić, upoznaje ženu koja traži svoju biološku majku. Uskoro pronalazi dnevnik koji bi joj mogao pomoći, a zajedno se zapute u avanturu i potragu za odgovorima.

"Obitelj Claus 2"

Film "Obitelj Claus" prati dječaka Julesa koji saznaje čarobnu božićnu tajnu svoje obitelji i spasi Božić, a sada je dobio svoj nastavak koji je nedavno stigao na Netflix. U ovom filmu, dječak Jules, koji je do nedavno mrzio blagdane, preuzima uzde od svog djeda Noëla i pomogne mu, a od jedne djevojčice dobije pismo s posebnom blagdanskom željom. Ovaj je film kao stvoren za obitelji s djecom i u njemu će svi uživati.

"Božić s tobom"

Aimee Garcia i zvijezda tinejdžerskih filmova iz devedesetih, Freddie Prinze Jr., udružili su snage u ovoj božićnoj romantičnoj komediji koja je stigla na Netflix. U potrazi za nadahnućem za hit božićnu pjesmu, pop zvijezda ispuni želju mladoj obožavateljici koja je žarko želi upoznati, a usput pronađe i priliku za pravu ljubav.

"Scrooge: Božićna priča"

Božićna priča Charlesa Dickensa dobila je već puno filmskih i animiranih inačica, od kojih je najpoznatija ona iz 2009. s Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi. A posljednja verzija koja stiže ovih blagdana je animirani film "Scrooge: Božićna priča", idealan za djecu i odrasle. Ovaj crtić prati Ebenezera Scroogea na hladni Badnjak u Londonu, a ovaj sebični škrtac ima samo jednu noć da se suoči s prošlošću i promijeni budućnost prije negoli mu ponestane vremena.