Nisu samo crtići Disneyeva specijalnost. Ovo su naši filmski favoriti

Disney ne povezujemo samo s animiranim filmovima već i filmskim hitovima. Prisjetile smo se koji su nas najviše oduševili u posljednjih nekoliko godina

Nisu samo crtići Disneyeva specijalnost. Ovo su naši filmski favoriti

Uz Disneyeve animirane filmove odrastale su generacije i generacije, a vole ih pogledati čak i oni malo stariji (među njima smo i mi). Prekrasne princeze, raspjevane životinje, namještaj koji govori - sve to i još više mogli smo vidjeti u filmovima koji su obilježili naša djetinjstva.

Image

Mala sirena i Pocahontas imaju nastavak? Pronašle smo manje poznate Disneyeve crtiće koje vrijedi pogledatiA sada i mlađe generacije, kao i oni koji su obožavali animirane filmove poput "Ljepotice i zvijeri", "Pepeljuge", "Aladdina" i  "Kralja lavova", imaju priliku uživatiu novim filmskim izdanjima drugih animiranih klasika koje je Disney u posljednjih nekoliko godina preradio.via Giphy


Film "Mulan", koji prati mladu ženu koja se maskira u muškarca, zauzima očevo mjesto u ratu i spašava Kinu, posljednji je u nizu prerađenih filmova, a u kina je izašao 4. rujna ove godine. Zato smo seprisjetile još nekih Disneyevih prerada originala koje su izašle u posljednjih nekoliko godina. Napiši nam u komentarima koji je tvoj najdraži Disneyev animirani film.

"Knjiga o džungli" (2016.)

Ova zabavna prerada cijenjenog originala iz 1967. godine oduševila je publiku širom svijeta, zahvaljujući čudesnoj i ambicioznoj režiji Jona Favreaua. "Knjiga o džungli" inače se smatra jednim od najboljih Disneyevih animiranih filmova, a ova priča o prijateljstvu, ljubavi, odanosti i hrabrosti i malenom dječaku Mowgliju kojeg je odgojila obitelj vukova jednako je dobra i u "live-action" verziji. 

"Pepeljuga" (2015.)

Priča o Pepeljugi najviše je puta ispričana i prepričana, a Disneyeva filmska verzija možda je najbolja i najčarobnija od svih. S Lily James u glavnoj ulozi i Cate Blanchett u ulozi Elline opake maćehe, dobili smo savršen moderan prikaz klasične bajke o siromašnoj pokćerki koja svojom dobrotom i hrabrošću, ali i ljepotom, osvaja prinčevo srce. "Imaj hrabrosti i budi dobra" - to su riječi vodilje mnogima omiljene princeze Pepeljuge, a u ovom smo ih filmu čuli više puta.

"Ljepotica i zvijer" (2017.)

Crtani film iz 1991. godine, kojeg je Disney i sam posudio od francuskog klasika iz 1946. godine, remek je djelo i krunski dragulj "Disneyeve renesanse" s kraja 20. stoljeća, a njegova prerada to samo i potvrđuje. "Ljepotica i zvijer" jedna je od najljepših Disneyevih ljubavnih priča, predivna priča o tome kako ljubav može promijeniti način na koji vidimo one koje volimo. S Emmom Watson u ulozi lijepe, pametne i samostalne djevojke Belle, ovaj je film također oduševio mnogobrojnu publiku.

"Zlurada" (2014.)

Animirani klasik iz 1959. godine, Disneyeva "Uspavana ljepotica" jedna je od najljepše izrađenih animiranih filmova Walta Disneya, a ova prerada iz 2014. fokusira se na priču glavne antagonistice, Zlurade. U filmu saznajemo koji su to događaji plemenitu i hrabru čarobnicu Zluradu pretvorili u negativku kamena srca, ali i da najveći zlikovci imaju svoju priču za ispričati i da nisu svi onoliko loši koliko ih se predstavlja.

"Aladdin" (2019.)

Film "Aladdin" prerada je Disneyevog klasika iz 1992. čija je radnja uzeta iz zbirke pripovijedaka "Tisuću i jedna noć", a iako se u potpunosti ne podudara s originalom, ipak je vrijedna gledanja. "Aladdin" je uzbudljiva priča o šarmantnom Aladinu, hrabroj i odlučnoj princezi Jasmine i Duhu iz svjetiljke koji je ključ njihove sreće i ljubavi.

"Kralj lavova" (2019.)

Iako postoje neke rasprave o tome može li se remake "Kralja lavova" nazvati "live-action", ne može se poreći da je fantastičan, a životinje izgledaju kao da su stvarne. Redatelj Jon Favreau predstavio nam je predivnu animiranu preradu Disneyevog animiranog filma iz 1994. godine, bezvremensku priču o laviću Simbi koji, uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

"Dama i skitnica" (2019.)

Film "Dama i skitnica" igrana je adaptacija Disneyevog istoimenog animiranog filma iz 1955. godine, koji govori o ljubavi između razmaženog psa Dame i dobrodušne, ali ogorčene lutalice Skitnice. Od kultne scene sa špagetima do brojnih drugih koje se rado sjetimo iz originala, i ova prerada uspjela je u tome da ih na fantastičan način sve prikaže i, iako se ne može nazvati najboljom preradom, definitivno ju vrijedi pogledati.

"Dumbo" (2019.)

Redatelj Tim Burton 2019. godine donio nam je igrani film "Dumbo", priču o letećem sloniću i preradu istoimenog animiranog filma Walta Disneyja iz 1941. godine koji je temeljen na romanu Helen Aberson i Harolda Pearla. Mladi slon, čije mu prevelike uši omogućuju da leti, pomaže u spašavanju cirkusa, ali kada cirkus planira novi pothvat, Dumbo i njegovi prijatelji otkrivaju mračne tajne.