Svijet slavnih

'Rođeni sa zlatnom žlicom': Ove slavne face od početka su naviknute na bogatstvo

Iako često čitamo o teškim počecima holivudskih zvijezda i kako su odrastali u neimaštani, ima i mnogo onih koji su od početka rođeni u bogatstvu, a neki od njih su pripadnici aristokracije

BeFunky-collage.jpg
Foto: Profimedia.hr

Mnoge velike zvijezde počele su svoj put iz vrlo skromnih obitelji, neki čak iz potpunog siromaštva, te su ostvarili velike karijere i ogromno bogatstvo. Neki od njih su podijelili sa svojim obožavateljima i najteže priče iz svog života. Upravo zbog takvih priča u javnosti često mislimo da su svi imali težak početak, ali u svijetu bogatih i slavnih postoje i oni drugi koji su rođeni u bogatim obiteljima i nisu imali težak početak. Neki su rođeni u umjetničkim obiteljima pa im je put u njihovom poslu već bio otvoren i puno lakši.

Image
Nikad nije kasno za uspjeh

Druga sreća: Posrnule zvijezde 80-ih i 90-ih koje su se vratile jače nego ikad

No bez obzira na lagan početak sljedeće zvijezde su imale talent i uspjele su u potpunosti izgraditi svoj put, ali i veliko poslovno carstvo. Neka imena na ovom popisu su potpuno iznenađenje jer dolazi iz obitelji koje su čak vrijedile milijarde, a kod drugih se radilo "samo" o milijunima dolara ili o aristokratskom porijeklu.

Kristen Stewart

32-godišnja holivudsku zvijezdu pamtimo po mnogim ulogama, a 2021. glumila je i princezu Dianu. No izgleda da joj je bilo predodređeno da postane glumica. Njezin otac John bio je producent i menadžer, a mama Jules Mann-Stewart scenaristica i redateljica. Odrastala je holivudskom domu koji je vrijedio 1,75 milijuna dolara, a danas je i sama bogata holivudska zvijezda koja se proslavila ulogom Belle Swan u filmskoj franšizi "Sumrak". Trenutno se njezino bogatstvo procjenjuje na 70 milijuna dolara.

Julia Louis-Dreyfus

Iako danas njezino bogatstvo vrijedi 250 milijuna dolara, ova slavna televizijska glumica dolazi iz puno bogatije obitelji. Njezin predak 1851. godine osnovao je poduzeće Louis Dreyfus Group. Njezin otac Gerard Louis-Dreyfus na kraju je preuzeo vodstvo tvrtke i vodio ga do 2016., a tada je vrijednost kompanije bila 4 milijarde dolara. No bez obzira na obiteljsko bogatstvo, Julia je napravila veliku karijeru, najpoznatija kao Elaine Benes u "Seinfeldu", a dobivala je oko 600 tisuća dolara po epizodi. Također je zarađivala oko 250 tisuća dolara po epizodi u seriji "Veep". Osim toga, svojim radom uspjela je osvojiti 11 nagrada Emmy.

Bradley Cooper

Bogatstvo jednog od najzgodnijih frajera u Hollywoodu procjenjuje se na 100 milijuna dolara. No njegov otac bio broker što je Bradleyju omogućilo vrlo lagodno djetinjstvo. Išao je prestižnu privatnu školu Germantown Academy u blizini Philadelphije. No ovaj multitalentirani glumac, producent i redatelj stvorio je i sam veliko bogatstvo, a bio osam puta nominiran za nagradu Oscar.

Miley Cyrus

Miley Cyrus je bilo suđeno da postane jedna od najvećih svjetskih zvijezda. Rođena je u bogatstvu, ali okružena i velikim glazbenicima. Njezin otac Billy Ray Cyrus bio je velika country zvijezda. Njezina krsna kuma bila je Dolly Parton. Miley je već kao djevojčica počela graditi svoju karijeru u Disney seriji "Hannah Montana", a zatim je napravila veliku glazbenu karijeru. Njezino bogatstvo danas se procjenjuje na 200 milijuna dolara, dok njezin otac vrijedi "samo" 20 milijuna dolara.

Edward Norton

Glumac Edward Norton nema samo veliku karijeru nego je vrlo bogat, procjenjuje se da ima oko 300 milijuna dolara. Osim toga dolazi iz vrlo bogate obitelji jer je njegov djed James Rouse izumio trgovački centar. Ovaj graditelj bio je poznat i kao dobrotvor jer financirao stanove za siromaše. Njegov unuk je krenuo njegovim stopama, osim što je tri puta bio nominiran za Oscara i imao mnogo filmskih hitova, suosnivač je nekoliko kompanija.

Brooke Shields

Ova slavna dama nije rođena samo u bogatoj obitelji nego je i dio aristokracija. Njezina baka s očeve strane, Donna Marina Torlonia, bila je talijanska princeza. Brooke odrastala u bogatoj bankarskoj obitelji. Njezini roditelji također su bili bogati, otac Francis Alexander Shields bio je direktor u svjetski poznatoj beauty kompaniji, a mama Teri Shields bila je glumica i producentica. No, i Brooke je danas itekako dubokog džepa jer je u karijeri zaradila više od 40 milijuna dolara.

Rose Leslie

Mnoge mlade žene sanjaju o životu u dvorcu, a glumica Rose Leslie je stvarno tako odrasla i dio je britanske aristokracije. Odrasla je u dvorcu Lickleyhead u Škotskoj koji je vlasništvu njezine obitelji od 16. stoljeća. Osim ovog dvorca obitelj posjeduje i dvorac Wardhill iz 12. stoljeća, u kojem se 2018. godine udala za kolegu Kita Harringtona. Ovaj dvorac njezina obitelj posjeduje više od 800 godina. No, Rose itekako i sama zarađuje jer se njezino bogatstvo koje je zaradila glumom, posebno u hit seriji 'Igra prijestolja' procjenjuje na 4 milijuna dolara.