Najbolje aplikacije uz koje ćeš ostati u kontaktu sa svojim prijateljima u vrijeme samoizolacije

Od grupnih chatova do videopoziva, ove aplikacije nude odličnu virtualnu alternativu za druženje

Najbolje aplikacije uz koje ćeš ostati u kontaktu sa svojim prijateljima u vrijeme samoizolacije

Fizička udaljenost ne mora značiti potpunu društvenu izolaciju, a postoje brojne aplikacije koje to potvrđuju. Bilo da radiš od kuće na dnevnoj bazi ili ti jednostavno nedostaju prijatelji, ove će ti aplikacije pomoći da ostaneš povezana i u kontaktu sa svojim prijateljima, čak i ako se ne možete družiti uživo.

Virtualna "druženja" ne moraju značiti samo telefonske pozive i slanje poruka - i dalje možeš vidjeti lica svojih prijatelja, možete zajedno igrati igrice, surađivati na projektima i još mnogo toga.

Image

Kako brinuti o mentalnom zdravlju za vrijeme pandemije koronavirusa


Postoje brojne mogućnosti kad je u pitanju softver za konferencijske pozive i aplikacije za i videopozive, a mnogi od njih se vrlo lako koriste. Zato smo izabrale naše omiljene aplikacije koje će ti pomoći da u doba samoizolacije ostaneš u kontaktu sa svojim prijateljima i viđaš ih virtualno svaki dan.

1. Zoom

Postoji dobar razlog što je Zoom softver za konferencijske pozive broj jedan među brojnim tvrtkama i školama - ne samo da nudi osnovne videokonferencije, već ti omogućuje dijeljenje zaslona, snimanje chatova, video sesija i još mnogo toga. Usmjeren je prema ljudima koji trebaju raditi na nečemu, ali također je izvrstan program za bilo koju skupinu ljudi koji žele zajedno razgovarati.

2. Google Hangouts

Google Hangouts omogućuje grupne videopozive kao i grupne chatove. Za poslovne i profesionalne korisnike tu je i poslovno orijentirani Hangouts Meet, postavljen kako bi iskustvo videokonferencijskog poziva bilo što jednostavnije bez gnjavaže s instaliranjem novog softvera.

3. Skype

Skype je mnogima omiljena opcija za virtualni kontakt na daljinu, a omogućava upućivanje videopoziva i glasovnog chata, a nudi i mogućnosti dijeljenja zaslona i mogućnost pozivanja stvarnih telefonskih brojeva.

4. Discord

Iako je u početku bio namijenjen gamerima koji igraju igrice i usput razgovaraju jedni s drugima, Discord se proširio i postao popularna platforma. Jednom kada se pridružiš poslužitelju, s prijateljima možeš razgovarati putem teksta, glasovnih ili videozapisa, a možete i pregledavati međusobni sadržaj, igrati igre, zajedno slušati glazbu i još mnogo toga.