Mirela Brekalo - glumica koja svoj zanat brusi još od osnovne škole

U seriji 'Blago nama', koja od ponedjeljka kreće na RTL-u, Mirela Brekalo utjelovit će lik Sinjanke Anđe

Mirela Brekalo - glumica koja svoj zanat brusi još od osnovne škole

Većina gledatelja koji su glumicu Mirelu Brekalo pratili u nekoj od serija u kojima je glumila na prvu će reći da je rodom iz Hercegovine, Dalmatinske zagore ili barem iz Dalmacije. Naime, domaćoj publici najviše se urezala u pamćenje u serijama „Naši i vaši“ te „Ruža vjetrova“, u kojima je je igrala upravo likove koji dolaze iz tog područja. No Mirela Brekalo rođena je Zagrepčanka, doduše s dalmatinskim korijenima, ali kako i sama kaže, oni nisu odigrali preveliku ulogu u njezinoj sposobnosti odlične imitacije jer se kod nje doma govorilo manje-više 'književno'.

I u seriji „Blago nama“, koja od ponedjeljka kreće na RTL-u, a prikazivat će se od ponedjeljka do četvrtka u 20.30 sati, Mirela igra „ženu od dolje“. Naime, utjelovit će Sinjanku Anđu koja sa suprugom Ivanom (Joško Ševo) dolazi u Zagreb u posjet sinu koji ganja političku karijeru, a najveći trn u oku su joj moderni pogledi na svijet njezine snahe Ane (Tara Rosandić). „Meni moj lik svekrve iz Sinja nije bio nimalo zahtjevan jer bih mogla reći da sam se već nekako naviknula na te uloge u kojima moram imati dalmatinsko-hercegovački naglasak. A tu je bio i moj glumački partner Joško Ševo koji je iz Dalmacije pa bih i njega mogla pitati za savjet“, kaže Mirela Brekalo koja se glumom počela baviti još u osmom razredu osnovne škole.

shimmer fallbackAkademiju dramskih umjetnosti upisala je 1975. godine, a glumila je u mnogim zagrebačkim kazalištima, odigrala nebrojeno uloga, a za ulogu Ane u filmu „Kotlovina“ dobila je i Zlatnu arenu. To je samo jedna od bezbroj nagrada koje je osvojila tijekom desetljeća glumačkog angažmana tijekom kojih je postala jednom od najboljih i najomiljenijih domaćih glumica. Osim što glumi, Mirela predaje Scenski govor na Akademiji dramskih umjetnosti i sinkronizira crtiće, a zanimljivo je kako je upravo ona posudila svoj glas Kraljici u hrvatskoj inačici popularne animirane uspješnice o zelenom čudovištu velikog srca – Shreku.

shimmer fallbackA da se u njezinu domu ne može zaobići tema glume, jasno je iz činjenice da je i njezin muž glumac. Za Sinišu Popovića udala se 1985. godine te imaju sina Luku. Zanimljivo je da par zapravo nikad nije glumio zajedno jer smatraju da je to previše miješanja poslovnog i privatnog. No kako je Siniša rodom iz Splita, zasigurno je i to jedan od razloga zašto Mirela tako fantastično glumi Dalmatinke, u što će se uvjeriti i gledatelji RTL-a u seriji „Blago nama“, od ponedjeljka u 20:30.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.