'Ljepota svijeta': Kako ruska umjetnica vidi posebnost različitih zemalja kroz prekrasne crteže djevojčica

U svom nedavnom projektu "Ljepota svijeta", Lera Kiryakova digitalno je ilustrirala 10 djevojčica iz različitih krajeva svijeta. Svaka djevojčica prikazana je u tradicionalnoj odjeći koja predstavlja njezin narod

'Ljepota svijeta': Kako ruska umjetnica vidi posebnost različitih zemalja kroz prekrasne crteže djevojčica

Jedinstveni izgled, kultura i tradicija svake zemlje ono su što ovaj svijet čini toliko bogatim i uzbudljivim, a ova je ruska umjetnica to prikazala na sasvim poseban način

U svom nedavnom projektu "Ljepota svijeta", Lera Kiryakova digitalno je ilustrirala 10 djevojčica iz različitih krajeva svijeta - crteži su puni detalja kao što su životinje, hrana, odjeća ili šminka, koji su karakteristični za pojedine krajeve svijeta. Zaboravi na natjecanja za Miss svijeta, jer ovo je ono što zapravo trebamo.

Image

Kako bi slavne umjetničke slike izgledale da se umjesto ljudi na njima nalaze Disneyevi junaci? Rezultat je genijalan"Željela sam prikazati različite kulture. Svi smo toliko različiti, a to je istovremeno čudesno i divno! Bilo je zanimljivo crtati, ali isto je toliko bilo zanimljivo proučavati narode, njihove nošnje i značajke. Portretirala sam zemlje i ljude preko slatkih djevojaka jer mi je to blisko i ovaj mi je projekt postao uistinu poseban", rekla je Kiryakova za Bored Panda.

Svaka djevojčica prikazana je u tradicionalnoj odjeći zemlje iz koje dolazi i drži malu životinju koja je karakteristična za njezin kraj  i koja predstavlja njen narod.


"Prva mi je ideja bila nacrtati svaku djevojku s tradicionalnom životinjom, ali neke su bile prevelike, pa sam ih odlučila promijeniti. Na primjer, indijsku djevojku nisam nacrtala sa slonom, već sa zmijom - to ne znači da je zmija tradicionalna životinja, ali pomaže u otkrivanju povijesti i duha koji se nalazi na slici", istaknula je Kiryakova i dodala kako je puno istraživala kako bi svoje ilustracije učinila što autentičnijima - učila je o običajima koji su joj u tome pomogli. Opisala je i proces crtanja.

"Uvijek počinjem s idejom, a zatim pronađem reference za poze, odjeću, a ponekad i lica. Zatim radim jednostavnu i brzu skicu olovkom na papiru ili direktno u Photoshopu. A onda radim s bojama i uvijek koristim svoj grafički tablet i Photoshop ili iPad. Moj omiljeni dio je dodavanje detalja i crtanje kose", priznala je Kiryakova.


Rekla je i da  inspiraciju za svoje likove najviše pronalazi u crtanim filmovima, poput onih Disneyevih ili Pixarovih, ili pak u knjigama, glazbi ili u drugim umjetnostima.

Ako si se ikada pitala kako bi izgledala crtana verzija određenih krajeva svijeta, izdvojile smo deset crteža ove umjetnice koji su nas posebno oduševili.

Rusija

Meksiko

Havaji

Japan

Mongolija

Kenija

Amerika (Indijanka)

Ukrajina

Indija

Djevojčica sa sjevera