Baby boom na domaćoj sceni

Mondo, Greta, Alba...Koja su imena poznati Hrvati u 2022. davali svojoj djeci?

Od Petra Graše i Hane Huljić pa do Franke Batelić i Vedrana Ćorluke, prisjetile smo se koji su sve parovi s domaće scene 2022. (opet) postali roditelji, kao i kakva su imena birali za svoju djecu

PXL_190222_92099474.jpg
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Mnogi će 2022. godinu pamtiti po nekim posebnim trenucima, a brojni slavni parovi sjećat će je se po onom najboljem – rođenju djeteta. U godini koja je iza nas mnogim je celebovima u obitelj stigla prinova, a i neki naši domaći parovi su u 2022. postali roditelji.

Image
Top ili flop?

Modni pregled: 7 outfita domaćih ljepotica o kojima se najviše pričalo u 2022.

Kada stigne beba, prvo s čim se novopečeni roditelji moraju suočiti je odabir imena za svog potomka. Odabir djetetova imena nije laka niti pak jednostavna odluka jer ipak jer riječ o imenu koje će dijete nositi cijeli svoj život. I dok neki roditelji već unaprijed znaju kako će nazvati svoje dijete, drugi ime biraju u zadnji čas. Kad je riječ o slavnim roditeljima, pojedini svojoj djeci žele dati što neobičnija i jedinstvena imena, drugi pak radije biraju ona tradicionalna.

Od Petra Graše i Hane Huljić pa do Franke Batelić i Vedrana Ćorluke, prisjetile smo se koji su sve parovi s domaće scene ove godine postali roditelji, kao i kakva su imena birali za svoju djecu.

Foto: Instagram

Šime Vrsaljko i Kaja Vidmar

Naš bivši nogometni reprezentativac ove je godine po drugi put postao otac. Njegova djevojka, poznata slovenska manekenka Kaja VIdmar, u travnju je rodila djevojčicu kojoj su dali ime Viktorija. Šime inače iz prvog braka već ima jedno dijete, sina Brunu koji je rođen 2018. godine, a za njegovu vezu sa slovenskom manekenkom javnost je doznala tek početkom ove godine.

Blanka Vlašić i Ruben van Gucht

Naša najuspješnija atletičarka, svoje je prvo dijete – sina, rodila na svoj 39. rođendan, 8. studenog. Blanka je inače u braku s tri godine mlađim belgijskim sportskim novinarom Rubenom Van Guchtom, a vjenčali su se u svibnju 2022. godine. Svom sinu dali su jedinstveno ime – Mondo.

Franka Batelić i Vedran Ćorluka

Poznata pjevačica i bivši reprezentativac vjenčali su se 2018. godine, a početkom studenog u obitelj im je stiglo drugo dijete – djevojčica Greta. Sretnu je vijest Franka podijelila na svom Instagramu. Par od ranije već ima sina Viktora, koji se rodio početkom 2020. godine.

Petar Grašo i Hana Huljić

Jedan od najpopularnijih parova na našoj sceni u 2022. godini svakako su bili Petar Grašo i Hana Huljić. Nakon raskošnog vjenčanja koje se u veljači održalo u Splitu, Hani i Petru u srpnju je stigla djevojčica kojoj su dali zaista jedinstveno ime – Alba.

Mario Petreković i Aleksandra Kramberger

Poznati hrvatski voditelj i komičar i njegova partnerica Aleksandra Kramberger krajem ožujka su po drugi put postali roditelji, a svojoj su kćerkici dali ime Una. Njihova prvo dijete, djevojčica Marla, rođena je prije dvije godine.

Andrej Plenković i Ana Maslać Plenković

I naš je premijer ove godine po treći put postao otac, a njegova supruga Ana u ožujku je rodila sina Ivana. Ana je inače pravnica rodom iz Dubrovnika, a par je u braku od 2014. godine. Prvo dijete, sina Marija, dobili su dva mjeseca nakon vjenčanja, a 2017. godine stigla im je i djevojčica Mila.

Ingrid Divković i Dario Seder

Naša poznata književnica Ingrid Divković u veljači ove godine otkrila je da će postati mama, a sina je rodila sredinom kolovoza. Ona i njezin partner, diplomirani ekonomist Dario Seder, svom su sinu dali neobično ime – Val. Par je u vezi od 2021. godine, a upoznali su se u Rijeci preko zajedničke prijateljice.

Ivan i Josipa Perišić

Naš poznati nogometni reprezentativac Ivan Perišić i njegova supruga Josipa u travnju su postali roditelji po treći puta, a svom sinu dali su ime Luka. Par koji je u braku od 2012. godine otprije već ima devetogodišnjeg sina Leonarda te sedmogodišnju kćerkicu Manuelu.