Knjiga tjedna: Dječak u koferu

Uzbudljiv roman danskih spisateljica Lene Kaaberbol i Agnete Friis

Knjiga tjedna: Dječak u koferu

Nina Borg, medicinska sestra u Crvenom križu, supruga i majka dvoje djece, ne može si pomoći – mora činiti dobra djela i ne može odbiti nikoga tko od nje zatraži pomoć, čak i kad bi joj to bilo pametnije. Kad joj nekadašnja prijateljica Karin ostavi ključ javnog ormarića na željezničkom kolodvoru u Kopenhagenu, Nina se uplete u najveću opasnost svoga života. U ormariću pronađe kofer, a u koferu trogodišnjeg dječaka: golog i drogiranog, ali živog.

Je li to dijete žrtva trgovine ljudima? Može li ga predati vlastima, ili će ga one samo vratiti onome tko ga je prodao? Kada sazna da je Karin brutalno ubijena, Nina shvati da opasnost prijeti i njoj i malenom dječaku. Tijekom sve beznadnijeg putovanja kroz Dansku, Nina nastoji otkriti tko je taj dječak, kamo pripada i tko ga točno nastoji uloviti.


Danska spisateljica Lene Kaaberbøl, najpoznatija po svojemu nizu romana za mlade, i mlada autorica Agnete Friis postigle su svoj najveći uspjeh do sada ovim potresnim romanom, dobitnikom nagrade Harald Morgensen za najbolji krimić 2008. godine, dosad prevedenim na deset jezika i prodanim u više od dva milijuna primjeraka.


Lene Kaaberbøl i Agnete Friis: Dječak u koferu
Prijevod: Maja Hrgović
Ilustracija: Copyright © Jessica Drossin / Trevillion Images
Godina: 2013
Broj stranica: 220
Uvez: meki
Cijena: 99,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.