Kad je Harry sreo Meghan: Prisjetile smo se bajkovite ljubavne priče britanskog princa i američke glumice

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle protekle su tri i pol godine šokirali, ali i oduševljavali javnost svojim postupcima, a mi smo se odlučile prisjetiti tijeka njihove veze i svih najbitnijih događaja koji su obilježili živote Sussexovih

Kad je Harry sreo Meghan: Prisjetile smo se bajkovite ljubavne priče britanskog princa i američke glumice

Ljubav Meghan Markle i princa Harryja 2016. je postala svjetska vijest broj jedan, a od tada do danas javnost se ne može zasititi slavnog para. Ova bajkovita priča koja uključuje američku glumicu, britanskog princa i njihovu zajedničku volju da iza sebe ostave sve luksuze i pogodnosti kraljevskog dvora kako bi bili što sretniji oduševila je ljude diljem svijeta, a od njih napravila idole u očima mnogih.

19. svibnja Harry i Meghan su proslavili svoju drugu godišnjicu braka, a mi smo se odlučile prisjetiti svih najbitnijih događaja njihove veze i podsjetiti zašto su, sada već bivši, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa toliko omiljeni.  
Već i vrapci na grani znaju da je njihova veza započela spojem na slijepo, kada su ih te 2016. spojili zajednički prijatelji. Očito u svojoj procjeni nisu pogriješili, jer se par ubrzo zaljubio i od tada su nerazdvojni. Nakon što su se skrivali od javnosti i paparazza, svoju su ljubav odlučili učiniti javnom, a već u prosincu 2017. su obznanili svijetu svoje zaruke. Isprva šok i nevjerica, a zatim oduševljenje preplavili su svjetske tabloide. Ljubavna priča razvedene Amerikanke i britanskog princa bila je kao iz scenarija nekog filma, pa ne čudi stoga što su ljudi podivljali od znatiželje u vezi novog kraljevskog para.


S obzirom na to da je Meghan tako postala prva žena miješane koja je ušla u kraljevsku obitelj, a uz to i glumica i razvedenica te starija od Harryja, mnogi su govorili kako će modernizirati britanski dvor i donijeti mu prijeko potrebnu svježinu. Nakon pomnih priprema raskošno vjenčanje Harryja i Meghan održalo se u dvorcu Windsor, u Kapelici sv. Georgea 19. svibnja 2018. godine.  
Nakon vjenčanja, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa obavljali su svoje kraljevske dužnosti diljem svijeta, pa su tako proputovali Australiju i Oceaniju i Afriku kao ambasadori njezinog veličanstva kraljice Elizabete II. Nakon samo par mjeseci braka, u jesen 2018. Meghan i Harry objavili su sretnu vijest da postaju roditelji. Interes javnosti za njihove privatne živote nikada nije bio veći, pa su ih fotografi pratili gdje god bi krenuli.

Unatoč tome što su britanski tabloidi većinu vremena o Meghan pisali s negativnim predznakom, javnost je i dalje obožavala vojvotkinju. U svibnju 2019., vojvotkinja je tako rodila sinčića Archieja, sedmog u liniji nasljeđivanja na britansko prijestolje.


U posljednjih su godinu dana Harry i Meghan doživjeli mnoge napade medija, a sve više je postajalo očito da im život pod povećalom javnosti ne odgovara. Šuškalo se i o zavadama s ostalim članovima kraljevske obitelji, narušenim odnosima između Williama i Harryja, kao i Kate i Meghan te nezadovoljstvu kraljice Elizabete.

Nakon mjeseci odlučivanja, u siječnju 2020. Harry i Meghan finalno su šokirali javnost odlučivši se odreći svojih kraljevskih titula i dužnosti te živjeti privatnim životima. Sada o njima čujemo tek rijetko, a gotovo ih nikada ne vidimo u javnosti. Čini se da ovom neobičnom kraljevskom paru takav povučeni obiteljski život značajno više odgovara u ovom trenutku, no tko zna, možda nam spremaju nova iznenađenja u budućnosti. S obzirom na sve prevrate koje su nam već priuštili u posljednje tri godine, to nas ne bi čudilo.

Što god mislile o ovom slavnom paru, jedno je sigurno, svojom su ljubavnom pričom stekli simpatije diljem svijeta, a njihova popularnost ne jenjava čak ni sada kad više nisu posvećeni javnom životu. 

Vjenčanje Harryja i Meghan u svibnju 2018. godine

Zaručničke fotografije objavljene u prosincu 2017. godine

Harry i Meghan sa sinčićem Archiem

Prve službene fotografije nakon rođenja Archiea

Prvo službeno pojavljivanje para u rujnu 2016. godine

Prva kraljevska turneja Harryja i Meghan Australijom na jesen 2018. godine

Jedno od zadnjih pojavljivanja u javnosti kao vojvode i vojvotkinje od Sussexa

Prvo službeno pojavljivanje na eventu Meghan Markle nakon rođenja Archiea 2019.

Harry i Meghan na božićnoj misi 2018. godine

Jedna od prvih službenih fotografija para Sussex