Prema istinitoj priči

'Inventing Anna' nova je serija koju jedva čekamo pogledati - evo o čemu se radi

Riječ je o seriji koja je snimljena prema istinitom događaju koji je uzdrmao društvenu scenu New Yorka

anna.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Uvijek se veselimo novim naslovima na Netflixu, posebno kada je riječ o serijama koje nas već od prvog teasera toliko zainteresiraju da jedva čekamo da izađu. A jedna od takvih serija koja nas je osvojila na prvu je i nadolazeća dramska mini-serija "Inventing Anna" koja bi se uskoro trebala početi prikazivati. Riječ je o seriji koja se temelji na članku novinarke Jessice Pressler za časopis New York "Kako je Anna Delvey prevarila njujorške stranke", a čija je premijera na Netflixu zakazana za 11. veljače ove godine.

Image
Što nas čeka u 2022.?

Netflix je najavio pet potpuno novih serija, a jednoj se posebno veselimo

U seriji "Inventing Anna", novinarka koju glumi Anna Chlumsky istražuje slučaj Anne Delvey, koju glumi Julia Garner. Delvey je legendarna njemačka nasljednica koja je ukrala srca društvene scene New Yorka — ali i novac. No je li Anna najveća prevarantica u New Yorku ili je ona jednostavno novi portret američkog sna? Anna i novinarka stvaraju mračnu i smiješnu vezu između ljubavi i mržnje dok Anna čeka suđenje, a novinarka se bori s vremenom da odgovori na najveće pitanje koje muči cijeli New York: "Tko je zapravo Anna Delvey?"

Snimljeno prema istinitom događaju

Na temelju članka Jessice Pressler iz 2018. "Kako je Anna Delvey prevarila njujorške stranke", serija "Inventing Anna" prati stvarnu priču o Anni Sorokin, 28-godišnjakinji koja se predstavljala kao njemačka nasljednica po imenu Anna Delvey i postala dijelom društvene scene New Yorka negdje sredinom 2010-ih, koju je kasnije i prevarila. Sorokin je tvrdila da je na brzom putu do fonda od 67 milijuna dolara, ali u stvarnosti potječe iz obitelji niže srednje klase iz Rusije. U konačnici je prevarila svoje prijatelje i njujorške tvrtke za ukupno 275.000 dolara.

Sorokin je 2017. godine optužena za teško razbojništvo i krađu usluga. Uz New York i Vanity Fair je izvijestio o njezinim podvizima 2018., a ubrzo je postala poznata kao SoHo Scammer. U ožujku 2019. Sorokin je izazvala još jednu internetsku senzaciju kada se pojavila na sudu u dizajnerskoj odjeći, a ELLE je čak razgovarao s Anastasijom Walker, profesionalnom stilisticom koju je Sorokin angažirala tijekom njenog suđenja. Krajem travnja te godine, Sorokin je proglašena krivom i osuđena je za pokušaj velike krađe i prekršajnu prijavu za krađu usluga. U svibnju ju je sud u New Yorku osudio na četiri do 12 godina zatvora.

Sada kada znamo i stvarnu priču iza ove serije, još smo nestrpljivije, a do 11. veljače, kada bi se ova serija trebala početi prikazivati na Netflixu, možemo uživati jedino u traileru koji možeš pogledati u nastavku.