Poklanjamo vam Tamari umak!

Poklanjamo vam Tamari umak!

Ekozona, prva hrvatska certificirana ekološka robna marka predstavlja marinade na bazi shoyu i tamari umaka koje će namirnicama s roštilja dati egzotični pečat Dalekog istoka. Shoyu i tamari marinade dobivaju se na tradicionalan način od ekološki uzgojene soje procesima koji su se prenosili generacijama kroz stoljeća njegovanja obiteljske tradicije izrade.

Tamari umak - Tamari umak od soje izrađen je od čiste soje, vode i morske soli bez dodatka pšenice. Ne sadrži gluten, a nastaje kao "nus-proizvod" pri proizvodnji sojinog misoa. Tamari je tekućina koja se izlučuje iz soje procesom fermentacije. Ima iste hranjive vrijednosti kao i shoyu, ali tamniju boju i slaniji okus i stoga se koristi u dvostruko manjoj količini u odnosu na shoyu. Dobar je izvor bjelančevina i aminokiselina. Slanog je okusa i stoga se može upotrijebiti kao zamjena za sol u pripremanju mnogih jela od žitarica i povrća, ali i u proizvodnji hrane.


Ekozona i Žena.hr dvjema čitateljicama poklanjaju marinadu na bazi Tamari umaka! Vaš zadatak je:

Uskoro ćemo objaviti dobitnice