Gastro
BOŽANSTVENA SLASTICA

Najfinija ljetna rolada s mascarponeom, bijelom čokoladom i malinama

Najfinija ljetna rolada s mascarponeom, bijelom čokoladom i malinama
Idealna je uz popodnevnu kavu, a njezin okus oduševit će apsolutno sve

Božanstvena slastica koja oduševljava ukusnom kombinacijom sastojaka. Fini nadjev je zamotan u tijesto koje se priprema samo od bjelanjaka, bez brašna. Idealna je uz popodnevnu kavu, a njezin okus oduševit će apsolutno sve.

Sastojci: 

  • 1 žličica bijelog vinskog octa (može i limunov sok)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 4 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 250 g mascarponea
  • 100 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g malina
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak:

  • Pećnicu zagrijte na 160 °C. Lim za roladu ili veći pleh iz pećnice obložite papirom za pečenje.
  • U zdjelici pomiješajte ocat, ekstrakt vanilije i kukuruzni škrob.
  • Bjelanjke umutite u čvrst snijeg, zatim naizmjenično dodajte malo mješavine octa, vanilije i škroba te malo šećera. Nakon svakog dodavanja dobro izmiksajte. Kad sve potrošite, miksajte još nekoliko minuta da se šećer otopi.
  • Smjesu ravnomjerno rasporedite po limu, poravnajte i pecite 25 minuta.
  • Na radnu površinu stavite kuhinjsku krpu, preko nje papir za pečenje i pospite ga šećerom. Ispečeno tijesto preokrenite na pripremljenu podlogu. Pažljivo odstranite papir koji je bio u pečenju, stavite novi papir na tijesto i nježno ga zarolajte. Ostavite da se ohladi.
  • Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu na pari. Kad se malo ohladi, umiješajte mascarpone. Na kraju umutite vrhnje u šlag i nježno ga umiješajte u kremu.
  • Ohlađeno tijesto odmotajte, uklonite papir i premažite nadjevom. Po kremi rasporedite maline i lagano ih utisnite. Veće maline možete prerezati.
  • Roladu pažljivo zarolajte, zamotajte u korišteni papir za pečenje i stavite u hladnjak najmanje 2 sata. Prije rezanja pospite šećerom u prahu.
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx