Božanstvena slastica koja oduševljava ukusnom kombinacijom sastojaka. Fini nadjev je zamotan u tijesto koje se priprema samo od bjelanjaka, bez brašna. Idealna je uz popodnevnu kavu, a njezin okus oduševit će apsolutno sve.
Sastojci:
- 1 žličica bijelog vinskog octa (može i limunov sok)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica kukuruznog škroba
- 4 bjelanjka
- 100 g šećera
- 100 g bijele čokolade
- 250 g mascarponea
- 100 ml slatkog vrhnja za šlag
- 200 g malina
- šećer u prahu za posipanje
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 160 °C. Lim za roladu ili veći pleh iz pećnice obložite papirom za pečenje.
- U zdjelici pomiješajte ocat, ekstrakt vanilije i kukuruzni škrob.
- Bjelanjke umutite u čvrst snijeg, zatim naizmjenično dodajte malo mješavine octa, vanilije i škroba te malo šećera. Nakon svakog dodavanja dobro izmiksajte. Kad sve potrošite, miksajte još nekoliko minuta da se šećer otopi.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite po limu, poravnajte i pecite 25 minuta.
- Na radnu površinu stavite kuhinjsku krpu, preko nje papir za pečenje i pospite ga šećerom. Ispečeno tijesto preokrenite na pripremljenu podlogu. Pažljivo odstranite papir koji je bio u pečenju, stavite novi papir na tijesto i nježno ga zarolajte. Ostavite da se ohladi.
- Za to vrijeme otopite bijelu čokoladu na pari. Kad se malo ohladi, umiješajte mascarpone. Na kraju umutite vrhnje u šlag i nježno ga umiješajte u kremu.
- Ohlađeno tijesto odmotajte, uklonite papir i premažite nadjevom. Po kremi rasporedite maline i lagano ih utisnite. Veće maline možete prerezati.
- Roladu pažljivo zarolajte, zamotajte u korišteni papir za pečenje i stavite u hladnjak najmanje 2 sata. Prije rezanja pospite šećerom u prahu.